07.12.2017.
Aktuelno

Šid

Proslavljen Dan opštine

Opština Šid prošle nedelje 6. decembra, svečano je obeležila Dan opštine i 73 godine života u slobodi nakon Drugog svetskog rata. Obeležavanja ovog značajnog jubileja, počelo je u sali Skupštine opštine Šid svečanom sednicom SUBNOR-a. Na spomen obeležju kod “Petokrake”, održan je pomen nastradalim borcima.
Program obeležavanja dana oslobođenja, nastavljen je u Galeriji slika “Sava Šumanović” gde je održana svečana akademija i svečana sednica Skupštine opštine Šid, na kojoj su zaslužnim pojedincima i organizacijama, uručene ovogodišnje Decembarske nagrade, zahvalnice i plakete.
Decembarske nagrade uručene su Stanislavu Stupavskom novinaru, piscu i sportskom radniku iz Šida i Radovanu Grčiću umetničkom rukovodiocu folklornog ansambla SKUD-a “Sveti Sava”. Zahvalnice su uručene: Udruženju žena “Višnjićevo” iz Višnjićeva, Udruženju žena “Morovićanke” iz Morovića, Živki Komlenac pedagogu u predškolskoj ustanovi “Jelica Stanivuković Šilja”, osnovnoj školi “Branko Radičević”, odredu izviđača “Lazar Bibić, Dejanu Bobalju predsedniku saveta mesne zajednice Bikić Do i Veselinu Vučkoviću književniku iz Šida.
Ove godine plakete su uručene Skupštini autonomne pokrajine Vojvodine, pokrajinskoj vladi, Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, vodoprivredu i šumarstvo, Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Ministarstvu bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku i USAID-u.
Svečanost su uveličali glumci Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” iz Šida, govoreći tekst Srđana Maleševića o junaštvu Šiđana, a na kraju programa svojim kompozicijama predstavio se gudački kvartet Kristal Strings iz Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.