21.11.2017.
Društvo

Sremska Mitrovica

Stipendije najboljim studentima

U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući, u subotu, 18. novembra, organizovana je svečana dodela studentskih stipendija, a ujedno su potpisani i ugovori o regresiranju troškova za prevoz studenata. Ove godine stipendiju Grada Sremska Mitrovica dobilo je 48 studenata koji imaju prosek ocena iznad devet i po. Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović je studentima uručila ugovore stipendiranju.
Načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac istakla je da Grad Sremska Mitrovica dodeljuje stipendije najboljim studentima na akademskim i master studijama čiji je prosek ocena najmanje devet i po, i studentima visokih, strukovnih i specijalističkih škola čiji je presek ocena najmanje devet. Visina stipendija ove godine za student osnovnih i master studija iznosi 11.000 dinara, a za visoke, tehničke i mašinske škole je 9.000 dinara i njih će student dobijati u narednih 10 meseci.
Ove godine pravo na regresiranje dela troškova za prevoz ostvarilo šestoro studenata. Prošle godine Grad je stipendirao 103 studenta, a regresirao troškove prevoza na relaciji Sremska Mitrovica – mesto studiranja za 13 studenta.
Nemanja Vujić iz Laćarka studira medicinu u Beogradu, na šestoj godini studija je i ima prosek 9,67. Jedan je od stipendista Grada Sremska Mitrovica i kaže da mu ova stipendija veoma mnogo znači, a novac iskoristi za kupovanje knjiga i društveni život. Planovi su mu da se posle završenih studija vrati u Sremsku Mitrovicu.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.