21.11.2017.
Društvo

Donji Tovarnik

Mala jesenja olimpijada

Da neko brine o budućim generacijama imali smo priliku da vidimo u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku, gde su u subotu 18. novembra organizovane Igre bez granica za decu predškolskog uzrasta. Manifestaciju je organizovao Sportski savez Razvoj sportova, a pokrovitelj je bila pećinačka lokalna samouprava.
Na samoj manifestaciji učestvovalo je oko 200 mališana iz svih predškolskih ustanova koja se nalaze na opštini Pećinci. Mali učesnici su pre početka takmičenja dobili majice, koje su obukli sami ili uz pomoć vaspitačica. Zvuk sirene označio je početak takmičenja i deca su počela da pokazuju svoje umeće na strunjačama, a sa tribina su imali podršku roditelja, baka i deka. Na kraju takmičenja najbolji su dobili medalje dok su svi ostali mogli da se posluže raznovrsnim slatkišima i grickalicama, kojima su se mališani najviše obradovali.
Pre početka takmičenja mališanima se obratio načelnik Opštinske uprave Pećinci, Željko Trbović.
– Opština je izgradila ovu Sportsku halu sa ciljem da mladi imaju gde da se bave sportom i da se takmiče. Trudićemo se da i u ostalim selima napravimo ovakve hale, što će biti moguće uz pomoć Pokrajinske vlade od koje imamo obećanje da će nam pomoći. Glavni cilj našeg truda i zalaganja je da se mladi što više bave sportom, imaju na koga da se ugledaju a mi ćemo im obezbediti uslove, jer je upravo to naš dugoročni cilj – rekao je Željko Trbović.
va lepa i korisna manifestacija oduševila mi nismo mogli da odemo a da ne pitamo samog organizatora šta je cilj ovakvog organizovanja?
Siniša Ćokić, predsednik Sportskog saveza Pećinci, rekao je da je cilj Sportskog saveza je da se deca sklone sa ulice, da se što više njih okrene ka treniranju nekog sporta.
– Na poligonu spretnosti deca su pokazala svoju fizičku, a i psihičku spremnost. Nismo zaboravili ni na malo stariju decu, uzrasta od 4 do 10 godina, za koje će 9. decembra biti organizovana slična manifestacija. Sarađujemo sa svim školama preko nastavnika fizičkog vaspitanja, koji nam pomažu u realizaciji plana. Sportski savez organizuje besplatno sekciju gimnastike i odbojke za decu predškolskog uzrasta i za decu do 10 godina – rekao je Siniša Ćokić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.