21.11.2017.
Ekonomija

Inđija

Broj nezaposlenih sve manji

Stopa nezaposlenosti na teritoriji opštine Inđija je ispod pet odsto, govore poslednji podaci Nacionalne službe za zapošljavanje. Na evidenciji trenutno se nalaze 1922 nezaposlena lica, što je oko 4,57 odsto radno sposobnih lica sa teritorije te sremske opštine, što predstavlja veoma nisku stopu nezaposlenosti imajući u obzir republički prosek.
Na dobre rezultate uticalo je otvaranje više od 700 novih radnih mesta u prethodnih godinu dana.
-Među kompanijama koje su doprinele značajnom smanjenju nezaposlenosti u našoj opštini su, pre svega, IGB Automotive koja je početkom godine otvorila novu proizvodnu halu, sa 600 novozaposlenih. Takođe, tu je i danski Grundfos, koji je proširenjem kapaciteta zapsolio jop 50 radnika- istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.
Prvi čovek opštine Inđija kaže da se tu ne završava broj onih kompanija koje planiraju da prošire proizvodne kapacitete. Među njima je i Farmina, koja planira izgradnju još jednog objekta u blizini postojećeg.
-Da će se trend smanjivanja nezaposlenosti nastaviti pokazuju građevinski radovi u severoistočnoj radnoj zoni gde dve kompanije grade svoja postrojenja. Početkom sledeće godine očekuje se njihov završetak, a mogućnost da se zaposli imaće oko 200 sugrađana-kaže Gak.
Po rečima predsednika Opštine, u Inđiji će svako imati priliku da se zaposli, odnosno svi oni koji budu želeli da rade.
-S obzirom da će u toku 2018. godine još nekoliko kompanija krenuti sa izgradnjom svojih postrojenja i proizvodnjom, imaćemo sve manje raspoložive radne snage. Inđija će postati mesto u kojem će se doseljavati stanovništvo iz drugih krajeva zemlje, kako bi „podmirili“ potrebe investitora za radnom snagom- kaže predsednik Opštine Inđija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.