20.10.2017.
Aktuelno

Pozorište „Dobrica Milutinović“

Predstava „39 stepenika“ pred Mitrovčanima

Pozorište „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici vas poziva na predstavu „39 stepenika“ reditelja Vladimira Aleksića, urađenu po motivima romana Džona Bekena i filma proslavljenog reditelja Alfreda Hičkoka. Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni mitrovačkog pozorišta u petak, 10. novembra sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice iznosi 900 dinara za parter, odnosno 700 dinara za balkon. Rezervacije ulaznica važe do 3. novembra. Za sve informacije u vezi ove ponude možete se obratiti na 060/61-44-011 (Vladimir Kovačević) ili na telefon 022/615-115 (Sekretarijat Pozorišta, radnim danima do 15 časova).
Evo nekoliko reči i o predstavi. „39 stepenika“ pre svega prepoznajemo kao naziv crno-belog filma Alfreda Hičkoka iz 1935. godine. Britanski filmski institut proglasio ga je za četvrti najbolji britanski film svih vremena. Priča o 39 stepenika starija je od filma. Roman ovog naziva napisao je Džon Baken, 1915. godine.
Radnja komada je jednostavna: muškarac pokušava da pomogne ženi, agentu, kontraobaveštajcu. Kada agentkinja biva ubijena, on mora da se bori da spase sebe i istovremeno pokuša da raskrinka grupu stranih špijuna koji žele da se domognu važne državne tajne.
„Parodija najčešće ukazuje na poslednje faze umiranja jedne ideje.” Mislimo da je to misao koja je pratila Patrika Barloua kada je crno-beli triler Alfreda Hičkoka i napeti špijunski roman Džona Bakena pretvarao u duhovitu pozorišnu zabavu u kojoj četvoro glumaca igra sve likove iz romana i filma. Arhetipovi špijunskih zapleta, romantike i patriotizma toliko su se puta ponovili da su postali opšta mesta. I uvek nas iznenade, u drugoj formi ali sa istim pravilima igre. I ovog puta nas iznenađuju, u igri četiri virtuozna glumca koji zajedno tumače četrdesetak različitih likova, a od svega nekoliko rekvizita formiraju mnogobrojne prostore, predmete i situacije. I zasmejavaju nas do suza.
Uloge tumače: Viktor Savić, Anastasia Mandić, Goran Jevtić i Andrija Milošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.