05.10.2017.
Aktuelno

Uručeni ugovori u Pokrajinskoj vladi

Milijardu dinara za razvoj opština

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, uručili su danas ugovore u vrednosti od oko milijardu dinara, predstavnicima gradova i opština, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Sredstva su dodeljena za finansiranje i sufinansiranje 21 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, kao i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja a njihova realizacija će doprineti ravnomernom i bržem razvoju Autonomne pokrajine Vojvodine.
Mirović je obraćajući se predstavnicima opština, izrazio nadu da će usmerana sredstva biti efikasno utrošena, i naglasio da je neophodno pravovremeno, brzo i odgovorno reagovanje prilikom realizacije ovih projekata.
– Na vama je da odredite prioritete i kandidujete najvažnije velike projekte, jer Pokrajinska vlada u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja, tokom januara planira raspisivanje novog velikog konkursa – poručio je Mirović najavivši time novi konkurs, i zaključio da je prioritet ovih projekata, pre svega, jačanje ekonomskog razvoja pokrajine.
Mirović je dalje naveo, da o ciljevima Pokrajinske vlade najbolje govori činjenica da se na teritoriji AP Vojvodine radi čak 11 industrijskih zona, kao i da postoji veliko interesovanje investitora za lokacije širom Vojvodine, te da je shodno tome, neophodno stvoriti uslove za što kvalitetnije ponude.
Direktor Upreve za kapitalna ulaganja je čestitajući korisnicima, poručio da se u najkraćim vremenskim rokovima temeljno pripreme i dostave svu neophodnu dokumentaciju kako bi se što pre ušlo u realizaciju projekata i podsetio da je Uprava za kapitalna ulaganja uvek na raspolaganju za korisnike koji redovno prate i konkurišu.
Za projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, usmereno je ukupno 602.000.000 dinara, a sredstva su dobili predstavnici opština Sremska Mitrovica, Subotica, Bačka Palanka, Bečej, Inđija i Opovo. U oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda dodeljeno je 252.000.000 dinara predstavnicima opština: Kikinda, Alibunar, Apatin, Vrbas, Kula, Nova Crnja, Novi Bečej, Pećinci, Stara Pazova i Titel, dok su u opštine Pančevo, Sombor, Ruma, Temerin i Šid, usmerena sredstva u vrednosti od 207.527.236 dinara u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.