03.10.2017.
Aktuelno

JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica

Radovi u punom jeku

У склопу изградње кружне саобраћајнице код „Хороскопа“ екипе ЈКП „Водовод“ Сремска Митровица изводе радове на реконструкцији водоводне мреже у улицама Милоша Обилића, Фрушкогорска и др Душана Поповића. У протеклом периоду је положено око 400 метара нових полиетиленских цевовода, углавном већег пречника (300 и 200 милиметара). Остало је још да се стари цевоводи замене новим на траси дужине око 250 метара, пречника 160 и 110 милиметара. Упоредо са овим радовима изграђена су и два чворна места у Фрушкогорској улици и једно у Улици Милоша Обилића, где је стари цевовод стављен ван функције, а нови се налази на новој траси. Такође, испред амбуланте у Улици Др Душана Поповића биће постављен један хидрант. Важан део посла је и реконструкција кућних прикључака за око 40 домаћинстава.
И у овом делу Фрушкогорске улице (од Дома Војске до „Хороскопа“) се поставља канализациона мрежа, овога пута у дужини од око 160 метара, са кућним прикључцима. Овим ће бити заокружени радови у улици која до сада није имала канализацију, што ће Митровчанима у овом делу града коначно омогућити прописано одвођење отпадних вода.
– Сви нови елементи који су уграђени у систем водоснабдевања омогући ће потрошачима квалитетнију испоруку воде, без кварова и застоја. Ова пракса у вези са обнављањем комуналне инфраструктуре показала се као најсврсисходније решење и прави моменат за извођење радова тог типа. Потрошачи у овим улицама због природе посла повремено имају краће прекиде у испоруци воде и овом приликом им се захваљујемо на сарадњи и разумевању. Рок за завршетак ових радова је 15.октобар, али с обзиром на то да су нам екипе на терену и викендом, и уколико лепо време потраје, посао би могао бити завршен и раније – рекао је Борислав Бабић, в.д. директора ЈКП „Водовод“ Сремска Митровица.
Да подсетимо, прошле недеље завршени су и радови код кружне раскрснице код Електровојводине, продужетком водоводне мреже до Школе за основно и средње образовање „Радивој Поповић“. Нове водоводне инсталације у овој зони изградње добили су потрошачи у делу улица Планинска, др Милана Костића и Фрушкогорска. Постављено је близу 200 метара новог цевовода и реконструисана су три чворишта са уградњом нових вентила и друге опреме. У Фрушкогорској улици је урађена комплетна канализациона мрежа.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.