18.09.2017.
Sport

ATLETIKA: Velika nagrada Srbije

Nastup najboljih atletičara

Četvrto i poslednje kolo Velike nagrade Srbije, serijala atletskih mitinga održanih po ugledu na Dijamantsku ligu održano je 13. septembra u Novom Pazaru na velelepnom atletskom stadionu po sunčanom danu, i izuzetnom atletskom ambijentu.
Prema pravilima Velike nagrade Srbije atletičari su se u apsolutnoj seniorskoj kategoriji nadmetali u junu u Kruševcu, potom u julu u Kragujevcu, avgustu u Novom Sadu i u septembru u Novom Pazaru, skupljajući bodove za nastup u finalu koje će se održati 23. septembra u Kruševcu.
Najkvalitetnija disciplina takmičenja u Novom Pazaru je bilo muško koplje u kom su nastupili Branko Pauković (AK „Ruma“), aktuelni ovogodišnji šampion Balkana, Vedran Samac (AK „Srem“) i Dejan Mileusnić BiH (van konkurencije), obojica bivši prvaci Balkana, te Nikola Prvulović (AK „Sirmijum“) trećeplasirani sa seniorskog prvenstva Srbije, sva četvorica sa ostvarenjima ove godine preko 70 metara, Mileusnić i preko 80 metara. Ovaj put Samčevo koplje je odletelo najdalje – 75.82 metra, drugi je bio Pauković sa 75.48, Mileusnić je bacio 75,20, zatim Prvulović sa 69.88 metara, koji je zbog povrede bacao sa zaletom od svega tri koraka, a uspešan nastup je imao i mlađi junior AK „Sirmijum“ Ognjen Despić.
U finale koplja u Kruševcu idu Pauković kao prvoplasirani sa 72 boda (tri pobede i jednim drugim mestom), Samac sa 51 bodom (jedna pobeda i dve druga mesta), Prvulović 36 bodova (tri treća mesta), te Despić sa 14 bodova (jednim drugim i jednim šestim mestom). U celokupnom takmičenju Velike Nagrade Srbije gledajući sve discipline Pauković je skupio daleko najviše bodova – 72 jer je sledeći najbolji zbir bodova koji je ostvario neki takmičar 60 bodova.
U trci na 100 metara seniori pobedio je Aleksa Kijanović (AK „Partizan 45“ Beograd) koji je skupio sveukupno 60 bodova sa tri pobede dok je u Novom Pazaru drugi bio mlađi junior AK „Sirmijuma“ Nemanja Jorgić Nemanja 11.45 koji sa dva druga mesta i 24 boda iako mlađi junior ide u finale Velike Nagrade Srbije u Kruševac.

A. Spajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.