18.09.2017.
Aktuelno

Regata Olimpijske nade

Bojan Zdelar dvostruki šampion

Regata „Olimpijske nade“ održana je od 15. do 17. septembra u češkim Račicama. Na najvećem međunarodnom takmičenje za uzrast od 15 do 17 godina nastupilo je oko 800 takmičara iz 33 zemlje širom sveta. Kajakaška reprezentacija Srbije nastupila je sa 32 takmičara, od kojih su šest iz Kajak kluba „Val“ – Olivera Mihajlović, Anastazija Bajuk, Bojan Zdelar, Stefan Vrdoljak, Ognjen Mastalović, Ognjen Nježić kao i trener Nenad Kosijer. Srbija je osvojila ukupno četiri medalje, a Mitrovčanima su pripale čak tri medalje – dve zlatne i srebrna.
Bojan Zdelar je u kajaku jednosedu na 500 metara za 2000. godište osvojio zlatnu medalju, gde je srebro pripalo Dancu Rasmusu Knudsenu, a bronza predstavniku Mađarske Tiboru Benedeku Košu. U istoj disciplini, Stefan Vrdoljak zauzeo je šesto mesto.
U trci na 200 metara Bojan Zdelar je takođe osvojio zlatnu medalju, ispred srebrnog Slovaka Matuša Jedinaka i bronzanog Poljaka Bartoša Grabovskog. Stefan Vrdoljak je i ovoj disciplini imao zapažen nastup zauzevši sedmo mesto.
Stefan Vrdoljak i Bojan Zdelar su nastupili i u dvosedu na 200 metara gde su osvojili srebro odličje, iza zlatnih Nemaca Velenda i Vauriha, a ispred bronzanih Letonaca Lambertsa i Lat Čeipa.
Najbliža medalja bila je Olivera Mihajlović koja je osvojila četvrto mesto u kajaka jednosedu na 1.000 metara za 2002. godište. Olivera je imala odličan nastup i u jednosedu na 500 metara gde je zauzela sedmo mesto.
Anastazija Bajuk i Olivera Mihajlović su zauzele visoko peto mesto za 2001-2002. godište u kajaku dvosedu na 200 metara, a Anastazija je izmaklo finale u kajaku jednosedu na 200 metara za 2002. godište pošto je polufinalnu trku završila na četvtom mestu.
Ognjen Mastalović se takmičio u kajaku dvosedu na 500 metara sa partnerom iz Novog Sada Lukom Alavanjom, gde je zauzeo deveto mesto u konkurenciji 2000. godišta, a nadomak finala bili su u trci na 200 metara pošto su polufinale završili na četvrtom mestu.
Ognjen Nježic je nastupio u dvosedu na 1.000 metara za 2000. godište sa Lukom Alavanjom gde su završili polufinalnu trku na sedmom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.