12.09.2017.
Aktuelno

Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija

Sve više ulaganja u inđijske industrijske zone

Opština Inđija sve je bliža tome da postane jedno od najvećih gradilišta u Sremu. U prilog tome govore i radovi na izgradnji postrojenja u severoistočnoj radnoj zoni. Investitori iz Inđije i Stare Pazove uveliko grade objekte u delu industrijske zone koja se nalazi pored puta Inđija – Novi Karlovci. Uskoro bi trebala da počne izgradnja i fabrike „Kvas“, jer pomenuti investitor završava sve poslove vezane za izradu projektne dokumentacije potvrdio je predsednik Opštine Inđija Valdimir Gak.
– Posebno mi je drago što mogu da najavim da ovih dana krećemo i sa otuđenjem parcele u severoistočnoj radnoj zoni, na lokaciji 15, a imamo poslate zahteve za otuđenje još tri parcele u industrijskoj zoni – kaže Gak i dodaje da će u narednih šest meseci početi izgradnja ukupno sedam objekata.
– Kada govorimo o četiri parcele u severoistočnoj radnoj zoni radi se isključivo o domaćim investitorima, dva su iz Inđije i dva sa teritorije Stare Pazove. Još jednom ističem da veoma cenimo strane investitore, ali smo veoma srećni kada se neko od domaćih odluči da proširi ili sagradi novo postrojenje u nekoj od naših industrijskih zona – izjavio je predsednik inđijske opštine.
Gak je ujedno najavio da će zahvaljujući investicijama čija je realizacija u toku ili kreće u narednih šest meseci zaposlenje naći preko 550 radnika.
– Nedavno je izdata građevinska dozvola za dogradnju fabrike „Farmina“, gde će zaposlenje naći još 100 radnika, što znači da će u narednih godinu dana biti otvoreno najmanje 650 novih radnih mesta. Ako uzmemo u obzir da u periodu od 2011. do 2016. godine nismo imali nijedno novo radno mesto, onda možemo reći da je lokalna administracija napravila rezultat koji je za poštovanje – ističe Gak.

M. Đ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.