12.09.2017.
Aktuelno

Udruženje mladih aktivista Pećinci

U borbi protiv trgovine ljudima

Udruženje mladih aktivista Pećinci (UMAP) 12. avgusta na Međunarodni dan mladih započelo je sa realizacijom omladinskog volonterskog projekta „I tebe se tiče“ u okviru kojeg će se tokom oktobra meseca snimati kratkometražni film na temu prevencije trgovine ljudima.
Projekat koji promoviše zdrave i bezbedne stilove života među mladima, ne samo u opštini Pećinci, već u Sremu i ukazuje na različite oblike trgovine ljudima finansiraju Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom, Novosadskim humanitarnim centrom i sremskomitrovačkom Kancelarijom za mlade i Opština Pećinci kroz program „Mladi su zakon“.
Premijera ovog edukativnog filma očekuje se krajem oktobra, a glavne uloge u filmu igraju Đorđe Ninković, Marijana Đurović i Bojan Naić. Učesnici projekta su mladi sa teritorije Srema koji će pored toga što će steći glumačko iskustvo pred kamerama, imati priliku da prisustvuju edukativnim radionicama kako bi se što bolje upoznali sa time šta je trgovina ljudima, kako je prepoznati i tako ne postati potencijalna žrtva.
UMAP kao jedina omladinska organizacija u opštini Pećinci već šestu godinu za redom realizuje omladinske volonterske projekte uzastopno podržane od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Opštine Pećinci. Do sada su uradili nekoliko društveno angažovanih pozorišnih predstava i time predočili probleme mladih u Sremu i dva edukativna filma na temu ukazivanja na život osoba koje žive sa HIV-om i prevenciju od različitih oblika nasilja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.