06.09.2017.
Aktuelno

Udruženje žena „Šimanovčanke“

Garderoba za siromašne

Udruženje žena „Šimanovčanke“ juče je predalo pećinačkom Crvenom krstu veću količinu korišćene odeće i obuće koju su prikupile članice ovog udruženja. „Šimanovčanke“ akciju prikupljanja polovne garderobe u kontinuitetu sprovode više od godinu dana i do sada su u više navrata prikupljenu garderobu isporučivale Crvenom krstu Pećinci. Kako nam je rekla predsednica „Šimanovčanki“ Dušica Milošević ovoga puta najviše je prikupljeno odeće za bebe i za decu uzrasta 4-6 godina, a polovina prikupljene odeće i obuće je zimska.
– Humanitarni rad je nešto čemu naše udruženje posvećuje veliku pažnju, a meštani Šimanovaca nam mnogo u tome pomažu. U nedelju smo iskoristili učešće na manifestaciji „Sremski bećarac“ u Dobrincima da uručimo pomoć jednoj dobrinačkoj porodici sa troje bolesne dece – rekla nam je Dušica Milošević i najavila za dva meseca novu isporuku polovne garderobe.
U pećinačkom Crvenom krstu akcija prikupljanja korišćene garderobe traje tokom cele godine, ali se potražnja za polovnom odećom i obućom povećava sa polaskom dece u školu i sa dolaskom zimskog perioda.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.