05.09.2017.
Aktuelno

Aktivnosti Policijske uprave Sremska Mitrovica

Za veću bezbednost učenika u saobraćaju

I ove školske godine, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici realizovaće niz preventivnih aktivnosti koje imaju za cilj povećanu bezbednost dece. Jedna od mera je i pojačana kontrola saobraćaja, koja će se, po rečima Srđana Jeftića, komandira Saobraćajne policijske ispostave za Grad Sremska Mitrovica, obavljati u toku septembra a prema potrebi i dalje.
U cilju pojačane bezbednosti učenika u saobraćaju, pojačane kontrole saobraćaja obavljaće se na putevima, ulicama i raskrsnicama koje gravitiraju prema školama i kojima se najčešće kreću učenici pri dolasku u školu i po povratku kući.
– Pojačane kontrole saobraćaja biće posebno usmerene na sankcionisanje prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka, posebno đaka, na obeleženim pešačkim prelazima. Akcijom su obuhvaćene sve osnovne škole ne samo na području Sremske Mitrovice, već i na područjima Rume, Šida, Stare Pazove, Inđije, Iriga i Pećinaca. Posebno apelujemo na da se u saobraćaju ponašaju odgovorno, da smanje brzinu na putevima i đacima omoguće bezbedno prelaženje ulice i nesmetan put do škole i kuće – izjavio je danas u Laćarku komandir Srđan Jeftić.
Najveća pažnja, kao i do sada, biće posvećena učenicima koji prvi put polaze u školu i kojima će biti pružana adekvatna pomoć na prilazima školama. Takođe, u sklopu predviđenih aktivnosti u narednom periodu, đacima – prvacima biće održana serija predavanja o bezbednom učešću u saobraćaju.
Nataša Zec, direktorka Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku je istakla da škola koja broji 750 učenika zauzima specifičan položaj u naselju gde je saobraćaj veoma frekventan i da je pomoć saobraćajne policije u cilju što veće bezbednosti dece na putu do škole i kuće nemerljiva.
– Tradicionalno dobra saradnja sa Policijskom upravom u Sremskoj Mitrovici ogleda se nizu uspešno realizovanih preventivnih akcija i projekata, ne samo u oblasti bezbednosti saobraćaja, nego i ostalih bezbednosnih tema. Od polovine meseca, sa našim partnerima iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, realizovaćemo niz radionica u okviru projekta „Osnovi bezbednosti dece“, o prevenciji svih oblika nasilja, zloupotrebi alkohola i droga, bezbednom korišćenju interneta, zaštiti od požara – rekla je Nataša Zec.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.