01.09.2017.
Kolumna: Izvestan pogled

Podrška dr Draganu Malobabiću na konkursu za Dvorskog Ginekologa

Moj doktore, moj doktore… Zašto vam je trebao sav taj cirkus? Zar samo da preispitate svoju sopstvenu sujetu? Ili je sve ovo čime ste uveseljavali mitrovačku fejsbuk-javnost, više od mesec dana, samo priprema za učešće na konkursu za Dvorskog Ginekologa, koji je navodno raspisao Gazda Ranko? Niste morali da se toliko trudite, jer niko se nije otimao za položaj Dvorskog Ginekologa. Ili si ginekolog, ili nisi. Uostalom, šta znači biti Dvorski Ginekolog? Ako ste već hteli da avanzujete, mogli ste
i da konkurišete za Dvorsku Ludu, tamo je konkurs stalno otvoren i navala je velika. Tamo se prijavljuju stalno. Niste ni vi tikva bez korena.
A Gazda Ranko je duševan čovek. Da ste lepo otišli kod njega i zamolili ga da besplatno uradite medicinsku uslugu na njegovom dvoru, on bi vam to dozvolio. Šta vam je trebao čitav taj cirkus? Čitave te nebulozne lagarije oko toga da kako ćete dati otkaz na Ginekološkom odeljenju. Pa gde biste vi, moj doktore, uopšte radili, da vam nije državnog posla? Privatno? Ajte, molim vas. Ima li lepšeg privatluka od državnog posla? Sve vam je tamo, na odeljenju, i oprema i pacijenti i sve što treba. Lepo svim vašim pacijentima možete da zakažete da dođu popodne kod vas na privatni pregled, ima li šta lepše. Niko nije verovao da vi zaista želite da napustite državni privatluk. Ni vaše kolege, ni vaši pretpostavljeni. Uostalom, videlo se na onoj fejsbuk cirkusijadi od tzv. „Podrške dr Draganu Malobabiću“. Koliko je tu bilo blamaže i svega što uz to ide. Da li ste više vremena trošili da izaberete one što vas hvale, ili da vaš administrator (ma ko to bio, ako to niste vi sami) briše sa fejsbuk stranice one koji vas grde zbog raznih propusta, a neki su vas bogme opleli i zbog nekih para…
Sad se pitam, u koji ste vi to film zalutali? Zar su vam poreski obveznici zbog toga tolike godine plaćali školovanje, praksu, specijalizaciju? Da biste se bavili spletkarenjima, lagarijama o navodnom odlasku sa Ginekologije, organizovanjem podrške bez ikakvog razloga. Nismo mi vas školovali da budete fejsbuk doktor, već pravi narodni lekar. Ali vi ste to najmanje. Uostalom, da ste vi neka faca, kao što niste, odavno biste kao toliki otišli, ili u privatluk, ili bar u pečalbu. Toliki od vaših kolega odlaze u Nemačku. Ali, u Nemačkoj mora da se radi, a ne da se očekuje plata svakog meseca kao u Bolnici, uz dodatni rad na klinici Perunović.
Kao nekome ko, pretpostavljam, nije kupio lekarsku diplomu, nije vam neophodno da budete izabrani na konkursu za Dvorskog Ginekologa na dvoru Gazda Ranka, ako vam je to namera za uspeh u životu to jest. Ono, Gazda Ranko jeste politička faca, koja vedri i oblači, kadruje i sve ostalo. Nije on neko nevažno mudo, već Gazda. Ali, kao mudar i pravedan čovek, mislim da i on i njegovi najbliži koriste medicinsku uslugu od najboljih lekara, a ne od podguznih polupismenih doktorskih fukara. Nije Gazda Ranko naivan. Zato, doktore moj, ne dajte da vas razvlače po tom fejsbuku.
Bićete vi Dvorski Ginekolog. Niste morali zbog toga da pravite čitavu tu šaradu. A niste ni džabe pretrčali iz DS-a u SNS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.