22.08.2017.
Aktuelno

Gradska biblioteka Ruma

Uskoro prva Rumska književna kolonija

Po prvi put ove godine Gradska biblioteka „Atanasije Stojković“ će organizovati Rumsku književnu koloniju, pod pokroviteljstvom Narodne biblioteke Srbije i lokalne samouprave.
To je bila i tema razgovora članova Organizacionog odbora koji čine Laslo Blašković, upravnik Narodne biblioteke Srbije, Slobodan Zunabović, umetnički rukovodilac projekta i Željko Stojanović, direktor Gradske biblioteke i producent pomenutog projekta koji je krajem jula održan u Rumi.
– Književna kolonija će biti u Rumi, a već su nam poznati i učesnici ove prve kolonije. To su Vladislava Gordić Petković, Radoslav Petković, Mihailo Pantić, Slobodan Zubanović, Duško Novaković, Dragan Purešić i Mileta Aćimović Ivkov, moderator. To su pisci koji su se dokazali svojim kvalitetom – po dva pesnika, prozna pisca, književna kritičara i jedan prevodilac. Oni će biti smešteni u Borkovcu – gde se održava i Likovna kolonija Borkovac – a plan je da tu stvaraju, ali istovremeno da organizujemo i književne večeri i druženje sa učesnicima u bibliotekama u Irigu, Staroj Pazovi, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i poslednjeg dana, u Rumi – kaže Željko Stojanović.
Kolonija, koja ima radni i programski karakter, sa radom bi trebalo da počne 11. i da traje do 15. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.