15.08.2017.
Aktuelno

Dom zdravlja Inđija

Povratak na „stabilne noge“

Finansijska situacija u inđijskom Domu zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ neuporedivo je bolja danas, nego što je to bilo u junu prošle godine, kada je sadašnje rukovodstvo zateklo dugovanja od nekoliko desetina miliona dinara. Zbog višegodišnjeg, neredovnog izmirivanja obaveza prema farmaceutskim kućama i putnih troškova radnicima, pomenuta zdravstvena ustanova našla se u ozbiljnoj situaciji, toliko, da je postojala opasnost od blokade računa.
Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija ističe da se sada dugovi redovno isplaćuju i da će za 30 dana u potpunosti biti isplaćena sva potraživanja radnika prema Domu zdravlja.
– Prvo smo krenuli sa otplatom duga prema radnicima, jer su nam oni prioritet, a potom i prema farmaceutskim kućama. Ukupan dug, samo za putne troškove radnika, bio je preko 40 miliona dinara, a do sada smo vratili više od 26 miliona dinara – rekao je Gak i dodao:
– Izgubljeno je mnogo vremena i energije na vraćanju dugova i obezbeđivanju elementarnog funkcionisanja zdravstvene službe, umesto da smo posvetili pažnju unapređenju i osavremenjivanju rada Doma zdravlja. Zahvaljujem se radnicima na strpljenju i razumevanju, naročito onima koji nisu tužili ovu ustanovu jer su time uštedeli značajna sredstva koja se moraju platiti za sudske i druge troškove parnice.
Predsednik Opštine navodi da su izmireni dugovi prema farmaceutskim kućama, osim prema jednoj koja je, ujedno, i najveći potražilac. Sredinom juna prošle godine dug prema tom dobavljaču iznosio je oko 120 miliona dinara, dok su trenutna potraživanja te kuće smanjena za 35 miliona dinara.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.