09.08.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Ministar Milan Krkobabić u Novom Slankamenu

Startuje praktična škola zadrugarstva

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić i predstavnici Zemljoradničke zadruge „Voćar Slankamen“ danas su u Novom Slankamenu potpisali sporazum o dugoročnoj saradnji i na projektu pod nazivom „Praktična škola zadrugarstva“.
Škola zadrugarstva radiće po potrebi, na volonterskim osnovama, za potrebe svih sadašnjih i budućih zadrugara, u okviru misije Vlade Republike Srbije „500 zadruga u 500 sela“, koja za cilj ima osnivanje novih i unapređenje rada u okviru postojećih zadruga na teritoriji Srbije.
Zemljoradnička zadruga „Voćar Slankamen“ iz Novog Slankamena pružaće sadašnjim i budućim zadrugarima savete na osnovu dosadašnjeg iskustva u radu, o primeni zadružnih principa i eventualnim nedoumicama koje zadrugari imaju na putu od ideje do osnivanja sopstvene zadruge.
Zemljoradnička zadruga iz Novog Slankamena otvoriće mogućnosti da se zainteresovani jave ne samo telefonom već će, kako kažu, „bratu zadrugaru“ pružiti gostoljubivost i primiće, prema raspoloživom vremenu, organizovane grupe zadrugara u svoje prostorije i plantaže voća.
Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine, svoje ljudske resurse stavlja na raspolaganje Praktičnoj školi zadrugarstva time što će podsticati i koordinirati organizovane posete zadrugara ZZ „Voćar Slankamen“ s ciljem da se podigne svest o udruživanju, vrati duh zadrugarstva, međusobno poverenje i poverenje zadrugara u državu Srbiju. Praktična škola zadrugarstva organizovaće i predavanja eminentnih stručnjaka i stručne ekskurzije, prema finansijskim mogućnostima.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.