06.08.2017.
Aktuelno, Izdvojena vest

Regata Majke Angeline

Plovidba Savom na plus 40

Vrelo avgustovsko sunce izmamilo je juče brojne regataše na reku Savu u Kupinovu, na plovidbu po obodu Specijalnog rezervata prirode Obedska bara. Pedesetak plovila isplovilo je sa Plandišta na 25 kilometara dugo putovanje Savom na osmoj Regati Majke Angeline u organizaciji Turističke organizacije opštine Pećinci, a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave.
Ovogodišnju Regatu svečano je otvorio zamenik predsednice Opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je tom prilikom rekao da su reka Sava i Obedska bara najlepši deo opštine Pećinci.
Prema rečima Ljubice Bošković, v.d. direktora Turističke Organizacije opštine Pećinci, koja je bila organizator Regate, ovogodišnja Regata protekla je u najboljem redu, a bilo je i za očekivati, s obzirom na to da su se organizatori potrudili da sagledaju sve aspekte vezane za bezbednost – angažovani su profesionalni spasioci, dve ekipe hitne pomoći i osiguranje za svakog regataša. Kako dalje ističe Bošković, Regata posvećena Majci Angelini jedna je od najznačajnijih manifestacija upravo zbog prilike da se i na ovaj način promovišu prirodne lepote pećinačke opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.