05.08.2017.
Aktuelno

Srem folk fest od 11. do 14. avgusta

Sremska Mitrovica grad folklora

Pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart“, u Sremskoj Mitrovici od 11. do 14. avgusta na Žitnom trgu, biće održan Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“.
Ove godine Festival se održava četrnaesti put i okuplja, do sada, najveći broj učesnika. Deo svoje folklorne tradicije, pesmom, igrom i autentičnim kostimima, predstaviće preko šeststo izvođača – članova folklornih grupa iz čak trinaest zemalja, a to su: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Čile, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Peru, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Turska i Srbija. Domaćin Festivala je Folklorni ansambl „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice.
Festivalski koncerti počinju u 20:30, a prethodiće im defilei svih učesnika centralnim ulicama Sremske Mitrovice, sa početkom u 19:30.
Kao i prethodnih godina, posetioci će imati priliku da uživaju i u raznovrsnoj ponudi gurmanskih specijaliteta i slatkiša i moći će da kupe neki od originalnih suvenira i proizvoda domaće radinosti.
Utorak, 15. avgust, rezervisan je za Tamburaško veče „Od begeša do prima“, sa početkom u 20:30, takođe na Žitnom trgu. Ljubitelji tamburice uživaće u muzici nekoliko tamburaških sastava: „Dobra banda“ Kikinda, „Ladan špricer“ Novi Sad, „Sremska banda“ Sremska Mitrovica i Ženski tamburaški sastav „La Banda“ Novi Sad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.