06.08.2017.
Aktuelno

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin u Šidu

Produbljivanje kulturne saradnje

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin juče je posetio šidsku opštinu, gde se sastao sa predsednikom Opštine Predragom Vukovićem, obišao klanicu Agropapuk u Kukujevcima i svečano otvorio Likovnu srpsko-rusku koloniju „Vidici 2017“, na kojoj pored slikara iz Srema, učestvuje i 12 likovnih umetnika iz Rusije.
– Posebno mi je drago što sam u prilici da boravim u gradu velikog srpskog umetnika Save Šumanovića. U mnogim gradovima Srbije video sam mnoge slike tog umetnika i kada ih ugledam, uvek me asociraju na ovaj grad. Drago mi je što smo ostvarili kontakt sa čelnim ljudima ovog grada i iskreno se nadam da će se produbiti kako kulturna tako i svaka druga saradnja – istakao je ruski ambasador Čepurin.
Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković, zahvalio se ruskom ambasadoru na poseti, izražavajući nadu da će se saradnja produbiti na obostrano zadovoljstvo.
– Sastali smo se i sa ljudima iz poslovnih krugova, sa privrednicima koji imaju želju da izvoze u Rusiju. Takođe, ambasadora smo upoznali sa radovima na izgradnji naše industrijske zone i izrazili smo želju za dolazak ruskih investitora, ukoliko to bude moguće – istakao je Vuković.

Ruski ambasador je u večernjim satima svečano u Vladičanskom dvoru u Šidu otvorio, drugu po redu Likovnu koloniju „Vidici 2017“. Svečanost je nastavljena uz bogat kulturno-umetnički program, uz zvuke srpske i ruske pesme. Slikari će boraviti u Šidu i stvarati sve do 14. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.