20.07.2017.
Aktuelno

Seoske kuće za izbeglice iz pećinačke opštine

Konačno krov nad glavom

U opštini Pećinci počela je isporuka građevinskog materijala izbegličkim porodicama u okviru Regionalnog stambenog programa – potprojekat 2. U okviru ovog programa pećinačkoj Opštini dodeljena su sredstva za kupovinu 13 seoskih kuća maksimalne vrednosti do 9.500 evra, kao i za kupovinu građevinskog materijala u vrednosti od 1.500 evra za poboljšanje uslova stanovanja.
Četvročlana porodica Trajković iz Deča već sedam godina žive kao podstanari, te im je prioritet, kako kažu, bio učešće na ovom konkursu čime su svojoj porodici obezbedili krov nad glavom.
– Mnogo nam znači jer smo konačno svoj na svome. Od kako sam izbegla iz Bugojna, ovo je prvi put da imam nešto svoje. Takođe, materijal koji smo dobili iskoristićemo da renoviramo kuću i obezbedimo našoj deci normalne uslove za život. Zahvalna sam Komesarijatu i Opštini Pećinci na pomoći u rešavanju našeg stambenog pitanja – rekla je Gorica Trajković, majka dvoje male dece.
Zahvaljujući dobroj saradnji Opštine Pećinci sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i konkursima na koje je pećinačka lokalna samouprava aplicirala, 13 izbegličkih porodica je zbrinuto samo putem ovog konkursa, a iz Opštine Pećinci najavljuju da će i ubuduće aplicirati za sredstva na konkursima Komesarijata, dok i poslednja izbeglička porodica u našoj opštini ne bude stambeno zbrinuta i upotpunosti integrisana u lokalnu zajednicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.