13.07.2017.
Društvo

Prijem za najuspešnije učenike

Opštine Irig ne štedi na đacima

Za najuspešnije osnovce i srednjoškolce iz iriške opštine predsednik Opštine Stevan Kazimirović sa saradnicima organizovao je prošlog četvrtka, 6. jula tradicionalni prijem. Bila je to prilika da se nagrade đaci generacije, vukovci i učenici koji su tokom prošle školske godine postigli uspeh na takmičenjima.
Predsednik Opštine Stevan Kazimirović na početku prijema pozdravio je decu, roditelje, direktore škola i profesore i istakao da mu je drago što su se i ove godine okupili u zavidnom broju kako bi nagradili decu koja su postigla odlične rezultate u školi i na takmičenjima.
– Pobrinuli smo se da nagradimo odlične đake i da oni znaju da sve ono vreme koje su proveli učeći nije bilo uzaludno, jer neko misli od njih – istakao je Kazimirović, koji je knjige i novčane nagrade uručio đacima generacije.
Načelnica Opštinske uprave Olivera Filipović Protić rekla je da sve potiče iz kuće, od vaspitanja, a škola je tu da to sve nadogradi, uz pomoć nastavnika.
– Da niste zadobili lepo vaspitanje kod kuće i stekli radne navike, ne bi u školi nastavnicima bilo tako jednostavno da rade sa vama. Cilj Opštine je da motiviše znanje, rad i primerno ponašanje, a vi ste primer za ovu opštinu i za svoje drugove i zato vas Opština i nagrađuje – poručila je okupljenoj deci načelnica.
Vukovcima i đacima koji su postigli uspeh na takmičenjima nagrade je uručio zamenik predsednika Opštine Miodrag Bebić.
A evo i ko su ovogodišnji nagrađeni.
Novčanom nagradom od po 12.000 dinara i knjigama nagrađeni su učenici generacije Vanja Duhonj, učenica OŠ „Dositej Obradović“ iz Iriga i Bojan Černoš, učenik OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ iz Vrdnika, dok je knjigama i novčanom nagradom od 15.000 dinara nagrađen Srđan Bursać iz Srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz“.
Novčanim nagradama od po 7.000 dinara i knjigama nagrađeni su učenici osmih razreda koji su dobitnici Vukove diplome. Iz OŠ „Dositej Obradović“ nagrađeni su: Vanja Duhonj, Varvara Kvas, Ana Vuković, Milica Bursać, Aleksandra Milošević, Ana Nikolajev, Teodora Tomašević, Đorđe Malešević, Lidija Molnar, Jelena Jovičić, Vanja Srdanović, Lea Kokir i Darko Spremić.
Iz OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ nagrađeni su Nikolina Jarić, Bojan Černoš i Milica Opačić.
Najbolji učenici četvrtog razreda SSŠ „Borislav Mihajlović Mihiz“ za postignut odličan uspeh 5,00 i primerno vladanje nagrađeni su sa po 5.000 dinara i knjigama. To su: Srđan Bursać, Snežana Kijački, Anja Kovač i Jovana Pantelić.
Knjigama su nagrađeni i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na okružnom takmičenju. Iz OŠ „Dositej Obradović“ među nagrađenima su se našli: Ivana Lončar (V-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz biologije, nastavnik Sanja Medić), Luka Fodog (VII-2, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz biologije, nastavnik Sanja Mrdić), Varvara Kvas (VIII-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz biologije, nastavnik Jelena Vilus), Luka Subotić (VII-2, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz istorije, nastavnik Marko Ljubičić), Teodor Milić (V-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju u stonom tenisu, nastavnik Miša Ilić), Čeda Aleksić (V-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju u stonom tenisu, nastavnik Miša Ilić), Teodora Stojčević (V-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju u stonom tenisu, nastavnik Miša Ilić), Đorđe Malešević (VIII-2, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju u stonom tenisu, nastavnik Miša Ilić), Tamara Stojčević (III-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju u stonom tenisu, nastavnik Miša Ilić), Milica Srdanović (VII-2, osvojeno 3.mesto na okružnom takmičenju u stonom tenisu, nastavnik Miša Ilić), Varvara Kvas (VIII-1, osvojeno 3.mesto na okružnom takmičenju za najbolju karikaturu „Mali Pjer 2017.“, nastavnik Sanja Suba), Marina Lazarević (V-1, osvojeno 3.mesto na okružnom takmičenju za najbolju karikaturu „Mali Pjer 2017.“, nastavnik Sanja Suba).
Među nagrađenima iz OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“ našli su se: Petar Bognar (I-1, osvojeno 1. mesto na okružnom takmičenju u šahu, nastavnik Saša Matešić), Bojana Arsić (V-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, nastavnik Marija Knežević), Tarik Ramadani (VI-1, osvojeno 2. mesto na okružnom takmičenju iz fizike, nastavnik Zoran Praštalo), Stefan Nemanja Stanković (VII-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz geografije, nastavnik Ljubica Davidović), Žuli Odre Marković (VII-2, osvojeno 1. mesto na okružnom takmičenju iz biologije, nastavnik Marija Radaković; osvojeno 2. mesto na okružnom takmičenju iz geografije, nastavnik Ljubica Davidović; osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz književne olimpijade, nastavnik Marija Knežević; osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz atletike, nastavnik Mladen Vrhovac), Anastasija Stojić (VII-2, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz geografije, nastavnik Ljubica Davidović; osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz biologije, nastavnik Marija Radaković), Sanja Njenjić (VII-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz atletike, nastavnik Mladen Vrhovac), Marija Ivković (VII-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz atletike, nastavnik Mladen Vrhovac), Valentina Radukić (VII-1, osvojeno 3. mesto na okružnom takmičenju iz atletike, nastavnik Mladen Vrhovac).
Učenici Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ Ruma, odeljenje u Irigu, za postignute rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima nagrađeni su takođe knjigama. To su: Serafima Subotić (2.razred flaute, klasa: Tanja Minov, 2. nagrada na 19. Međunarodnom susretu flautista „Tahir Kulenović“ Veljko), Viktorija Jovanović (3. razred gitara, klasa: Jelena Milinković, 2. nagrada na Međunarodnom muzičkom takmičenju „Fantas“ 2017), Dejan Grabundžija (1.razred harmonika, klasa: Dragan Lukić, 2. nagrada na takmičenju učenika harmonike) i Maša Sabovljević (2.razred harmonike, klasa: Dragan Lukić, 1. nagrada na takmičenju učenika harmonike Pančevo).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.