12.07.2017.
Aktuelno

Pećinci

Počinje renoviranje zgrade Doma zdravlja

U okviru Programa obnove i unapređenja javnih objekata u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, Opštini Pećinci su dodeljena sredstva putem projektnog finansiranja za rekonstrukciju Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“, a radovi bi trebalo da krenu ovih dana.
U okviru projekta sanacije pećinački Dom zdravlja će dobiti novi krov i krovnu opšivku, novu spoljnu stolariju od PVC-a, a kompletna zgrada će dobiti termičku izolaciju uključujući i izolaciju krova, kao i novu fasadu. Prema rečima direktorke Doma zdravlja dr Dubravke Cvetković Mićić ova rekonstrukcija objekta je od velikog značaja kako za osoblje tako i za pacijente, jer će biti poboljšani uslovi za rad lekara i medicinskih sestara, ali će i pacijenti dobiti kvalitetniju zdravstvenu uslugu.
– Posebno je značajna rekonstrukcija krova. Nama je krov prokišnjavao, pa su na gornjem spratu zgrade oštećeni zidovi, a zbog vlage su električne instalacije predstavljale poseban rizik. Ovom sanacijom to će biti sanirano, te ćemo dobiti ne samo lepši izgled zgrade, kvalitetnije i efikasnije grejanje odnosno hlađenje, nego i sigurnije mesto za rad i boravak – rekla je dr Cvetković Mićić.
Zgrada pećinačkog Doma zdravlja izgrađena je davne 1972. godine a useljena godinu dana kasnije. Od tada u sam objekat, prema rečima direktorke ove ustanove, nije značajnije ulagano osim dogradnje prostora za Hitnu službu, laboratorije i Dispanzera za žene, kao i nekih sitnijih popravki, te ova rekonstrukcija predstavlja početak ozbiljnijeg uređenja objekta Doma zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.