01.07.2017.
Aktuelno

Čortanovci

„Perikle“ otvorio Šekspir fest

Predstavom „Perikle“ u režiji Nikite Milivojevića sinoć je u Vili Stanković, u Čortanovcima, počeo četvrti Šekspir fest.
Festival je otvorio direktor Šekspir festivala u Jorku i član Evropske mreže Šekspir festivala Filip Par, koji je izrazio zadovoljstvo što je u Čortanovcima, ali i rekao da je ljubomoran zbog Vile Stanković, prostora u kome svaka predstava može da izgleda fantastično.
Par je režirao predstavu „Henri V” koju će trupa „Parabola“ iz Londona izvesti večeras u Vili Stanković, dok sutra trupa iz Hong Konga gostuje sa „Makbetom“ u režiji Tang Šu Vinga.
– Šekspir je čarobna reč, magična, univerzalna reč koju znaju i oni koji ne poznaju pozorište. U svakom vremenu Šekspir pronalazi svoj izraz, u njegovim delima čujemo ono što pripada i našem vremenu. Zato ne čudi što je Viktor Igo rekao da je Šekspir posle Boga najviše stvorio – rekao je Milivojević Tanjugu nakon otvaranja.
U pratećem programu 3. i 4. jula u Kulturnom centru Novog Sada biće prikazani filmovi Akire Kurosave „Krvavi presto“ (1957), nastao po motivima „Makbeta“, i „Ran“ (1985) prema „Kralju Liru“.

TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.