28.06.2017.
Društvo

Donacija fondacije Ane iVlade Divac šidskom Domu zdravlja

EKG aparat na poklon

Fondacija Ana i Vlade Divac, obezbedila je još jednu donaciju u vidu mobilnog EKG aparata, šidskom Domu zdravlja. Kordinatorka Fondacije Jovana Vuksan 23. juna, uručila je vrednu donaciju direktoru šidskog Doma zdravlja dr Krsti Kurešu, a donacija će na prvom mestu koristiti lekarima prilikom kućnih poseta pacijentima. Ispred lokalne samoprave na donaciji se zahvalio član Opštinskog veća Dragan Gutić.
– Ja sam danas u lepoj prilici da u ime predsednika Opštine Šid Predraga Vukovića izrazim veliku zahvalnost našim donatorima za ovaj EKG aparat, koji će omogućiti da naše ekipe Doma zdravlja u mnogo boljim uslovima urade svu dijagnostiku. Ovaj aparat je jedna od brojnih donacija koja će u velikoj meri unaprediti svakako zdravstvene usluge koje pruža naš dom zdravlja građanima, što je i jedan od osnovnih ciljeva lokalne samouprave – istakao je Dragan Gutić.
Donacija koja je uručena Domu zdravlja u Šidu, samo je jedna u nizu koja je dodeljena u cilju podrške lokalnim samoupravama u kriznim situacijama.
– Ovo je donacija Fondacije Divac u saradnji sa USAID-om, kao podrška lokalnim samoupravama u vanrednim situacijama. Između ostalih donacija, Domu zdravlja smo donirali i EKG aparat koji će se nalaziti u kućnom lečenju, a koristiće se i na terenu za domicilno stanovništvo, kao i za potrebe migranata – istakla je Jovana Vuksan.
Direktor Doma zdravlja, istakao je značaj postojanja ovakvog jednog aparata koji je prema njegovim rečima, urađen prema svim standardima moderne tehnologije. Aparat služi za određivanje frekvencije rada srca i ujedno određuje kapacitet, tj. funkciju pluća.
– Ja bih se pre svega zahvalio u ime kolektiva šidskog Doma zdravlja Fondaciji Divac i lokalnoj samoupravi sa kojima imamo izuzetno dobru saradnju. Ovaj aparat će nam u velikoj meri pomoći u pružanju zdravstvene zaštite kako našim stanovnicima tako i migrantima. Sa ovim aparatom ćemo moći uskoro raditi i spirometrijske analize na terenu, s obzirom na to da na njemu postoji i taj dodatak. S obzirom na to da teško hronični pacijenti ne mogu doći do doma zdravlja, ovaj EKG aparat posebno će dobro doći tim pacijentima, a našim zdravstvenim radnicima, u velikoj meri olakšati rad – istakao je dr Krsto Kureš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.