22.06.2017.
Ekonomija

Republika i Pokrajina finansiraju brojne projekte u šidskoj opštini

Snažna podrška razvoju Šida

Ministarstvo kulture i informisanja, podržalo je projekat Opštine Šid „Sačuvajmo kulturu Šida“ i za taj projekat šidskoj opštini su odobrena sredstva u visini od 19 miliona dinara. Sredstva će biti iskorištena za kompletno renoviranje sale Kulturno obrazovnog centra. Ova vest bila je povod konferencije za novinare koja je održana prošlog četvrtka, 15. juna u kabinetu predsednika Opštine Šid Predraga Vukovića.
– Ovim putem bih se zahvalio Ministarstvu kulture i informisanja što je prepoznalo da Šidu treba kompletna adaptacija sale Kulturno obrazovnog centra. Opština ulaže napore u pripremi svakog projekta, ali bez snažne podrške Vlade Republike Srbije i Aleksandra Vučića, ničega od ovog ne bi bilo. Država Srbija je stavila akcenat na Šid sa jasnom željom da se Šid razvije. Nismo mi u Šidu naprasno naučili da pravimo projektnu dokumentaciju i postali eksperti za projekte. Mi smo uvek pravili dobre projekte, a država Srbija je sada stavila poseban akcenat na Šid i na ravnomeran razvoj Srbije. Za ovih godinu dana u Šidu je realizovano više projekata nego u poslednjih 30 godina. To su činjenice. Vlada AP Vojvodine na čelu sa Igorom Mirovićem učinila je i čini mnogo za našu opštinu. Svi zajedno podižemo Šid sa našim građanima, na koje sam ponosan. Znamo svi koliki nam je budžet i da od tih sredstava ne bi mogli sve to da uradimo. Ovo su ogromni, veliki projekti i ovo su istorijski trenuci za Šid i naš grad će ubrzo postati jedno veliko gradilište – istakao je Predrag Vuković.
Među najznačajnijim projektima koji se trenutno realizuju u šidskoj opštini su: kompletno renoviranje sale Kulturno obrazovnog centra, za čije namene je iz republičkog i pokrajinskog budžeta ukupno izdvojeno 24 miliona dinara, zatim adaptacija i sanacija Osnovne škole „Sremski front“ (sredstva obezbeđena od Vlade Republike Srbije – Ministarstvo prosvete u iznosu od 70 miliona dinara). Opremanje industrijske zone finansiraće Vlada AP Vojvodine u iznosu od 20 miliona dinara. Za izgradnju kružnog toka obezbeđena su sredstva u iznosu od 300.000 evra zahvaljujući Vladi Republike Srbije i državnom sekretaru dr Nenadu Ivaniševiću. Takođe, za adaptaciju Sportske hale odobrena su sredstva u iznosu od oko pola miliona evra od strane Ministarstva sporta. Radovi na izgradnji vodovoda u Sotu su počeli i za taj projekat na čiju su realizaciju meštani tog sela čekali godinama, sredstva je obezbedila pokrajinska Vlada uz podršku Opštine Šid. Kao jedan od većih realizovanih projekata, Vuković navodi i kompletno renoviran most Šarkudin u Višnjićevu, koji je saniran uz pomoć sredstava pokrajinske Vlade.
– Realizacijom ovih projekata mi intenzivno krećemo u razvoj Šida. Naš sledeći korak je dovođenje investitora u Šid. Italijani su već otvorili fabriku i kreću u proširenje svojih kapaciteta. Iz svih navedenih razloga, ja dugujem veliko hvala Vladi Republike Srbije za sve što čini za razvoj Šida – istakao je Vuković.
Kada su u pitanju odobrena sredstva na konkursu „Gradovi u fokusu 2017“, na kome su Šidu odobrena sredstva u visini od 19 miliona dinara, u okviru kojeg je grad Šid četvrta opština u Srbiji kome su odobrena sredstva, Vuković kaže:
– Opredelili smo seza kompletnu adaptacaju Kulturno obrazovnog centra, budući da se u njemu organizuju brojni kulturno – obrazovni programi, tako da je neophodno obezbediti adekvatne uslove za ostvarenje cilja postojanja ove ustanove, a to je obogaćivanje kulturne ponude grada, pružanje mogućnosti za razvijanje individualnih sposobnosti građana, kreativno provođenje slobodnog vremena, kao i na animiranje građana na aktivno uključivanje u programe i aktivnosti koje će za cilj imati i zadovoljenje kulturnih potreba istih. Već narednih dana radovi će početi, kako u Kulturno obrazovnom centru tako i na drugim objektima, tako da će Šid uskoro postati jedno veliko gradilište, na obostrano zadovoljstvo svih nas – ističe Vuković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.