22.06.2017.
Aktuelno

Ministar Aleksandar Vulin

U Šidu više nema nelegalnih migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, rekao je da su rano jutros pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova očistili Šid od svih nelegalnih migranata.
– Svi oni koji nisu hteli da budu deo našeg azilnog sistema, koji nisu imali odgovarajuće dokumente i koji su ugrožavali svakodnevni život građana Šida, nisu mogli više da se zadržavaju na teritoriji opštine Šid – rekao je Vulin.
Ministar Vulin rekao je da je Vlada Republike Srbije obezbedila dovoljan broj smeštajnih kapaciteta u skladu sa najvišim svetskim standardima i da zato nema nijednog opravdanja da bilo ko bude van njih.
– Vlada Srbije će nastaviti da se humano i odgovorno odnosi prema svim migrantima i ljudskoj nevolji koja ih je dovela ovde ali nikada neće dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način ugrožava kao i da se ne poštuje zakon. Kao što pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije ne dozvoljavaju da se na našu teritoriju ulazi ilegalno, tako ne dozvoljavamo ni da se ona ilegalno napušta i da se treet migrantske krize na taj način prenosi i na druge zemlje – izjavio je ministar.
Vulin je rekao da neće dozvoliti da „se kriminalci koriste mukom migranata i da ih prebacuju“, kao što neće dozvoliti ni da se migrnati zadržavaju bez odgovarajućih papira i odgovarajućih zakonskih rešenja.
On je ponovo izrazio zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i ministru Stefanoviću na ličnom angažovanju, strpljenju i vođenju računa da se ne primeni sila, da se zakon poštuje, ali i da se dostojanstvo migranata sačuva, baš kao što se čuva svakodnevni život i bezbednost građana Srbije.
U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pronađeno je oko 100 migranata koji su odvedeni i raspoređeni po ostalim kampovima širom Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.