22.06.2017.
Društvo

Predškolska ustanova „Jelica Stanivuković Šilja“ Šid

Karneval beba

U organizaciji Predškolske ustanove „Jelica Stanivuković Šilja“, u utorak, 13. juna na platou ispred Kulturno obrazovnog centra u Šidu, po prvi put je održana manifestacija „Karneval beba“. Ovu lepu manifestaciju, kojoj su se pored mališana jaslenih grupa predškolske ustanove iz Šida, priključili i najmlađi sugrađani sa svojim roditeljima, otvorili su predsednik Opštine Šid Predrag Vuković i direktorka Predškolske ustanove „Jelica Stanivuković Šilja“ Dragana Svitlica. Želja organizatora je bila, da se kroz ovu manifestaciju usmeri pažnja na najmlađe ali i na porodicu, kao važan elemenat društva.
– Povod za organizovanjem ove manifestacije je promocija naše ustanove. Izveli smo bebe na ulicu, jer one su nam nekako ostale u senci kada je u pitanju predškolska ustanova i priređivanje programa van vrtića. Uglavnom na ulice izlaze stariji mališani i zato smo hteli da izvedemo naše bebe i na taj način im posvetimo veću pažnju. Ujedno želimo da damo do znanja roditeljima da su Opština i Predškolska ustanova zauzele stav da svoj deci treba omogućiti da se upišu u vrtić. Doći će do proširinja kapaciteta, a mi ćemo uvek biti tu da pomognemo roditeljima i izađemo im u susret – istakla je direktorka vrtića Dragana Svitlica.
Roditeljima i mališanima obratio se i prvi čovek Opštine Šid Predrag Vuković, izražavajući svoje zadovoljstvo zbog velikog broja mališana.
– Kad vidim ovoliku decu ispred sebe, znam da radimo pravu stvar. Ovo je divna slika Šida i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je naša predškolska ustanova jedna od najmodernijih i najopremljenijih. Takođe moram da kažem da su nam vaspitači izvrsni i da profesionalno i sa puno ljubavi rade svoj posao. Naš zadatak je da nastojimo da povećamo kapacitete u vrtiću, da smanjimo liste čekanja dece za upis. Jer deca su naša budućnost i u njih moramo da ulažemo – istakao je Predrag Vuković.
Obučeni u raznobojne kostime, deca su prošetala kroz centar grada, nakon čega su zajedno sa svojim vaspitačicama i roditeljima, uz dečiju muziku i zaplesala. Ova manifestacija će prema rečima organizatora, postati tradicionalno dešavanje na kome će iz godine u godinu, kako se nadaju, kroz Šid defilovati sve veći broj mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.