23.05.2017.
Aktuelno

Atletski klub „Sirmijum“

Uspešan početak nove sezone

Proteklog vikenda na stadionu Vojne akademije u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore i juniorke. U izuzetno jakoj konkurenciji, atletičari Sirmijuma otvorili su novu sezonu sa zapaženim rezultatima. Nemanja Jorgić osvojio je dva srebra ličnim rekordima u trkama na 100 i 200 metara i time obezbedio učešće u reprezentaciji Srbije na predstojećem Prvenstvu Balkana početkom juna.
Sara Kiš, koja je još uvek pionirka, zauzela je treće mesto u trci na 100 metara rezultatom 12,29 sekundi i time ispunila normu za Olimpijske igre mladih.
Ognjen Despić je na debiju u juniorskoj konkurenciji zauzeo četvrto mesto u bacanju koplja, dok su Aleksandar Sekulić i Ivana Tadić istrčali lične rekorde u trkama na 400 metara prepone, odnosno 800 metara.
Na Prvenstvu Vojvodine za seniore u atletici atletičari Sirmijuma osvojili su sedam medalja. Zlatni su bili Dunja Spajić u skoku u vis, Nataša Živanović u trci na 800 metara i muška štafeta 4×100 u sastavu Marko Blagojević, Boris Milovac, Dragoslav Dimitrijević i Milan Barjaktarević. Medalje su osvojili i Miloš Krsmanović u bacanju koplja, Boris Milovac i Dragoslav Dimitrijević u trci na 100 metara i Milan Barjaktarević sa novim ličnim rekordom na 400 metara 51,15 sekundi.
Narednog vikenda, 27. i 28. maja Sremska Mitrovica je domaćin Prvenstva Srbije za pionire i pionirke na kom se očekuje nastavak uspeha atletičara Sirmijuma pred domaćom publikom.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.