13.05.2017.
Aktuelno

Policijska uprava Sremska Mitrovica

Akcija „Matura“

U cilju unapređenja bezbednosne kulture i zaštite učenika završnih razreda srednjih škola, kao i održavanja povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija, u periodu do 30. maja na području Policijske uprave Sremska Mitrovica, održava se akcija „Matura“.
Sprovođenje akcije „Matura“ zasnovano je na edukaciji i unapređenju bezbednosne kulture učenika završnih razreda srednjih škola, kao i na identifikaciji potencijalnih bezbednosnih izazova i rizika.
Akcija obuhvata preventivne i represivne aktivnosti. Preventivne aktivnosti u vidu informisanja i edukacija učenika se organizuju u svim srednjim školama na području Srema, pa su tako maturanti Srednje ekonomske škole „9. maj“ juče prisustvovali predavanju o poštovanju javnog reda i bezbednom učešću u saobraćaju. Edukacija obuhvata prevenciju svih oblika nasilja, narušavanja javnog reda i mira, zloupotrebe alkohola i opojnih droga, kao i bezbednog ponašanja u saobraćaju.
Represivne aktivnosti biće sprovedene u vreme održavanja maturskih proslava i biće usmerene na sprečavanje vršenja krivičnih dela i prekršaja protiv javnog reda. Biće organizovane i pojačane kontrole saobraćaja, sa posebnim akcentom na prekršaje koje obično čine mladi vozači: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, vožnja bez vozačke dozvole, nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, upravljanja motornim vozilom u vremenu od 23:00 do 05:00 časova vozača sa probnom vozačkom dozvolom i drugih prekršaja koje čine mladi vozači.
Akcije će biti organizovana u dane održavanja maturskih proslava, takođe na području cele Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.