12.05.2017.
Aktuelno

Sremska Mitrovica

Elektronski upis dece u vrtić

Nakon Beograda, uslugu Online upisa dece u predškolske ustanove nacionalnog Portala eUprava (www.euprava.gov.rs) od sada mogu da koriste i roditelji iz Sremske Mitrovice.
Prijava će kao i do sada biti potpuno besplatna i odvijaće se u dva jednostavna koraka – popunjavanje i slanje prijave.
– Ova usluga je u rad prvi put puštena u prošlogodišnjem konkursnom roku na teritoriji Beograda. Tada je preko nacionalnog Portala eUprava zahtev podnelo 10.000, odnosno polovina roditelja. Pokazalo se da sistem funkcioniše besprekorno i da Direkcija ima kapacitete da ovaj servis proširi na teritoriju cele Srbije – rekao je Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu.
Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice izrazio je veliko zadovoljstvo što će se Online upis dece u predškolske ustanove biti dostupan i u Gradu Sremska Mitrovica.
„Na ovaj način roditeljima ćemo olakšati jedan važan i veliki životni korak. Pomoći ćemo im da uštede svoje dragoceno vreme, a ceo proces upisa učiniti jednostavnijim i transparentnijim – istakao je Sanader i pozvao sve roditelje da predaju zahtev za upis dece u vrtić elektronski jer će na taj način uštedeti vreme koje mogu da provedu sa svojom decom.
Online upis dece u vrtiće prva je e-usluga nastala kao rezultat povezivanja i ukrštanja baza podataka i sistema različitih državnih institucija. Zahvaljujući ovom složenom procesu, brojna dokumenta potrebna za upis, koja su roditelji do sada morali da pribavljaju pred šalterima, zamenio je jedan obrazac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.