29.04.2017.
Aktuelno

Sajam zapošljavanja u Šimanovcima

26 kompanija ponudilo 250 radnih mesta

Na trećem Sajmu zapošljavanja, koji su juče u hotelu Evropa u Šimanovcima organizovali Opština Pećinci i Nacionalna služba za zapošljavanje, nastupilo je 26 kompanija i preduzeća sa teritorije pećinačke opštine koje su ponudile 250 radnih mesta, za koje je imalo priliku da konkuriše oko 300 nezaposlenih učesnika Sajma.
Manifestaciju je otvorila predsednica Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički koja je tom prilikom izjavila da Sajam zapošljavanja ima samo jedan cilj, a to je da poveže nezaposlena lica i privrednike.
Većina nezaposlenih smatra da je Sajam zapošljavanja dobra ideja jer, kako su rekli, nigde za dva sata ne bi imali priliku da pregledaju ponudu tolikog broja kompanija i da odmah i konkurišu za odgovarajuća radna mesta.
Kako bi nezaposlenim građanima olakšala potragu za zaposlenjem lokalna samouprava je organizovala besplatan prevoz iz svih naselja za nezaposlene koji nisu mogli da obezbede sopstveni prevoz, kao i besplatno kopiranje dokumentacije neophodne za konkurisanje, a opštinski službenici su pružali pomoć nezaposlenima u popunjavanju CV-ja.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.