26.04.2017.
Društvo

Državni sekretar Nenad Ivanišević u Šidu

Zatvaranje Prihvatnog centra u Šidu

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević posetio je u ponedeljak, 24. aprila Šid. Tokom svoje posete razgovarao je sa predsednikom Opštine Šid Predragom Vukovićem, nakon čega je prisustvovao sastanku Saveta za bezbednost. Glavna tema razgovora bila je aktuelno stanje sa migrantima. Kako nam je nakon razgovora izjavio predsednik Opštine Šid Predrag Vuković, zaključak sastanka je da će Prihvatni centar u Šidu, u doglednom vremenu biti zatvoren.
– Za sve ono o čemu smo govorili u prethodnom periodu, dobili smo podršku državnog sekretara Ivaniševića. Prihvatni centar u Šidu biće zatvoren. Za to će nam trebati vremena, ali u narednih nekoliko dana biće preduzete sve neophodne aktivnosti. Ja se ovom prilikom zahvaljujem građanima Šida na strpljenju i poverenju. Ja sam obećavao da će doći do rešenja novonastale situacije sa migrantima i to ćemo i učiniti. Svaki migrant koji je ušao na teritoriju Srbije bio je zaštićen, kako od strane evropskih organizacija tako i od strane države. Ali i prava naših građana moraju da se poštuju i iskreno se nadam da će u narednom periodu sve biti kako treba – izjavio je Vuković.
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević zahvalio se lokalnoj samoupravi, predsedniku Opštine Šid i građanima Šida na dosadašnjem razumevanju.
– Naše Ministarstvo daje potpunu podršku Opštini Šid u rešavanju migrantske krize. Naša ideja jeste da se teret sa migrantima raspodeli. Nije u redu da u Šidu bude smešteno 2.000 migranata. Nama je na prvom mestu sigurnost građana u Srbiji i sve ćemo uraditi da ta bezbednost nijednog dana, nijednog momenta ne bude dovedena u pitanje. Ministarstvo unutrašnjih poslova na veoma odgovoran način radi svoj posao. Situacija sa migrantima je apsolutno pod kontrolom i nemamo incidentnih situacija. Kroz Šid je do sada prošlo preko 600.000 ljudi. Imamo 23 registrovanih izvršilaca krivičnih dela, što na celokupnu populaciju nije veliki broj izvršilaca. Svako ko je izvršio krivično delo je procesuiran. Mi ćemo podržati sve ono što je neophodno kako bi se situacija u Šidu držala pod kontrolom, kakva sada i jeste, stabilna i mirna bez incidenata. U narednih nekoliko dana ćemo zajedno sa lokalnom samoupravom alocirati određen broj migranata – izjavio je Nenad Ivanišević.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.