21.04.2017.
Aktuelno

Kviz „Koliko se poznajemo“ u Sremskoj Mitrovici

Srednjoškolci pokazali znanje iz istorije i kulture

U Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici održano je kvalifikaciono takmičenje za učešće u 11. ciklusu kviza srednjih škola „Koliko se poznajemo“, koji je deo projekta Pokrajinske vlade pod nazivom „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini – mere za jačanje međusobnog poverenja kod mladih“.
Nosilac ovog projekta jeste Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a takmičenju u Sremskoj Mitrovici prisustvovao je zamenik sekretara za obrazovanje Milan Kovačević.
Cilj ove aktivnosti je edukacija mladih o zajedničkoj istoriji i kulturi različitih nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, stvaranjem uslova za ovakvu edukaciju kroz masovno uključenje učenika srednjih škola.
Najveća novina ovogodišnjeg takmičenja je višejezičnost – tačnije mogućnost da škole u zavisnosti od jezika koji se koristi u nastavi, u kvizu čuju pitanja i daju odgovore na svom jeziku. Time se podstiče prijavljivanje škola u kojima se nastava održava na jezicima nacionalnih zajednica Vojvodine.
Na kvalifikacionom takmičenju u Sremskoj Mitrovici učestvovalo je osam srednjih škola iz Srema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.