05.04.2017.
Društvo

Pećinci: Političko pozorište Boška Obradovića

Kako je spremačica sprečila puč predsedničkog kandidata

Predsednički kandidat Boško Obradović je 28. marta, nakon mitinga koji je održao u Pećincima, sa četrdesetak pristalica Dveri silom upao u kabinet predsednice opštine Pećinci Dubravke Kovačević Subotički, koja je u tom trenutku bila službeno odsutna, i zahtevao da predsednica lično dođe da primi njegov zahtev za njenu ostavku zbog navodnog otkaza koji je u pećinačkom Centru za socijalni rad dobila Pećinčanka Dragana Milićević.
U pećinačkoj lokalnoj samoupravi smo saznali i da je jedna od službenica koje su se tokom upada zatekle u kabinetu predsednice opštine, nakon uvreda i prozivki od strane Boška Obradovića i njegovih pristalica, završila u pećinačkom Domu zdravlja gde su joj dali sredstvo za smirenje i otvorili joj bolovanje.
– Još uvek ne mogu da dođem sebi. Pitam se šta bi se dogodilo da sam u trenutku upada bila prisutna u kabinetu. Da li bih i ja bila izložena istim napadima i maltretiranju kojem su bile izložene dve naše službenice, čija je jedina krivica bila što su se zatekle u mom kabinetu kada su Obradović i njegovi upali – rekla je prva žena pećinačke opštine i dodala:
– Ne mogu da verujem da kandidat za predsednika Srbije i narodni poslanici mogu sebi da dozvole da se ponašaju suprotno zakonu, suprotno normama civilizovanog društva i suprotno domaćem vaspitanju. Da se nasilnički odnose prema ženama, a da istovremeno nas optužuju za kršenje prava žena. Nas, koji smo jedna od retkih lokalnih samouprava u Srbiji na čijem je čelu žena i u čijoj Opštinskoj upravi su žene na četiri od ukupno šest načelničkih mesta.
U pećinačkoj lokalnoj samoupravi tvrde i da su od četrdesetak učesnika Obradovićevog mitinga svega nekoliko njih stanovnici opštine Pećinci, dok su svi ostali na miting došli „sa strane“, što dokazuju i fotografije automobila kojima su došli snimljene tokom protesta.
Iako im je ponuđeno da zahtev, kako to i zakon nalaže, predaju na pisarnici opštine ili da ga predaju predsedničinoj sekretarici, Obradović i njegovi pratioci, među kojima su bila i dva narodna poslanika Dveri, nastavili su sa uvredama i sa zahtevima da lično predsednica dođe da joj predaju zahtev, tvrdeći da neće napustiti kabinet koji su zaposeli dok se predsednica ne pojavi.
Čak i nakon isteka radnog vremena Opštinske uprave, u 15.30 časova, kada su svi zaposleni napustili zgradu Opštine, Obradović i njegovi su ostali u kabinetu i preturali po dokumentaciji koju su zatekli na predsedničinom stolu.
U to vreme već polako shvataju da neće uspeti da izazovu sukob sa rukovodstvom pećinačke opštine na način kako su to isplanirali, a na snimcima koje su sami objavili na fejsbuku jasno se vidi da im entuzijazam splašnjava i da traže način kako da se dostojanstveno povuku neobavljena posla.
Na kraju je celu situaciju razrešila opštinska čistačica koja je ušla i rekla im da moraju da izađu, jer ona mora da počisti kabinet, pa su se Obradović i njegovi, pomalo posramljeno, a pomalo i sa olakšanjem pokupili i napustili ne samo zgradu Opštine već i teritoriju opštine Pećinci, jer je pred njima bio dug put do rodnog kraja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.