22.03.2017.
Aktuelno

Poljoprivredna škola u Rumi

Savremen kabinet za stočarstvo

Novi kabinet za veterinu i stočarstvo u Poljoprivrednoj školi „Stevan Petrović Brile“ u Rumi danas je zvanično otvoren, a otvaranju su prisustvovali potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja i Slađan Mančić, predsednik rumske opštine.

obracanje ministra poljoprivredeKabinet je opremljen za obavljanje praktične nastave za dva obrazovna profila – poljoprivrednog i veterinarskog tehničara.
Ukupna vrednost radova je bila oko 30 miliona dinara. Uprava za kapitalna ulaganja je dala oko 13 miliona, lokalna samouprava 7,2 miliona dinara, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu 1,5 miliona, a ostalo su sopstvena sredstva Poljoprivredne škole.
Slađan Mančić, predsednik rumske opštine je istakao da je ovo pravi primer kako država, lokalna samouprava i škola koja ima i sopstvenih prihoda, pokazuju kako može da se napravi jedna ovakav kapitalan objekat.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.