Aktuelno

Poljoprivredna škola u Rumi

Savremen kabinet za stočarstvo

Нови кабинет за ветерину и сточарство у Пољопривредној школи „Стеван Петровић Бриле“ у Руми danas je званично oтворен, а отварању су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања и Слађан Манчић, председник румске општине.

obracanje ministra poljoprivredeKабинет је опремљен за обављање практичне наставе за два образовна профила – пољопривредног и ветеринарског техничара.
Укупна вредност радова је била око 30 милиона динара. Управа за капитална улагања је дала око 13 милиона, локална самоуправа 7,2 милиона динара, Покрајински секретаријат за пољопривреду 1,5 милиона, а остало су сопствена средства Пољопривредне школе.
Слађан Манчић, председник румске општине је истакао да је ово прави пример како држава, локална самоуправа и школа која има и сопствених прихода, показују како може да се направи једна овакав капиталaн објекат.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.