22.03.2017.
Aktuelno

Ministar prosvete Mladen Šarčević u Irigu

Ulaganja u irišku srednju školu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević posetio je danas Irig, gde je sa predstavnicima opštinskih vlasti razgovarao o mogućnostima ulaganja u Srednju stručnu školu „Borislav Mihajlović Mihiz“.
Predsednik opštine Stevan Kazimirović istakao je tom prilikom da se ta lokalna samouprava zbog povoljnog geografskog položaja strategijom opredelila za razvoj turizma i vinogradarstva.
On je napomenuo da je upravo zbog toga pre sedam godina opština osnovala pomenutu obrazovnu ustanovu.
Školu, koja nema svoj prostor, već se nastava odvija u zgradi Osnovne škole „Dositej Obradović“, poslednjih godina upisuje sve više učenika, i zbog toga je namera lokalnih vlasti i školskog rukovodstva da ova ustanova dobije svoju zgradu, objasnio je Kazimirović.
Takođe, kako je dodao, zbog sve većeg interesovanja dece iz okolnih opština i gradova, ideja je i da se gradi učenički dom.
Ministar Mladen Šarčević je pohvalio napore rukovodstva škole da planom upisa prate privrednu aktivnost, kao i to što su obrazovni profili u skladu sa strategijom razvoja opštine. Šarčević je prilikom posete Iriga obišao restoran za praktičnu nastavu, koji je sagrađen prošle godine, kao i lokacije na kojima je planirana izgradnja nove školske zgrade i učeničkog doma.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.