Aktuelno, Izdvojena vest

Obnovljena proizvodnja u inđijskoj ciglani

Otvoreno 60 radnih mesta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak obišli su danas ciglanu u Inđiji, u kojoj je posle nekoliko godina zastoja započela savremena proizvodnja i otvoreno 60 novih radnih mesta.
U inđijsku ciglanu, koja je u vlasništvu porodične kompanije „Univerzum-Kubušnica“ iz Aranđelovca, u modernu proizvodnu liniju koja je puštena u rad, uloženo je 500 hiljada evra.
Mirović je naglasio da domaći privrednici i preduzetnici mogu da računaju na podsticaje sa svih nivoa vlasti, jer je cilj da se domaće preduzetništvo razvija više nego do sada.
– Savremene tehnološke linije, kvalitetan proizvod, domaći kapital – to je nešto što nam treba u svim opštinama. Zato je naš plan da u naredne dve do tri godine, imamo najmanje po jednu fabriku, domaću ili stranu, u svim opštinama u Vojvodini, sa 50 i više zaposlenih. To će Vojvodinu održati na mestu najrazvijenijeg dela naše zemlje – istakao je pokrajinski premijer Igor Mirović.
Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak čestitao je porodici Spasojević na uspehu i zahvalio se što su rešili da ulože više od pola miliona evra u ovom trenutku u opštinu Inđija, što za rezultat ima više od 60 novozaposlenih sugrađana.
– Nadam se da ova brojka nije konačna i da će broj zaposlenih, kako bude rasla i potražnja za ovim proizvodom, biti sve veći – izjavio je Gak i naglasio da se u podršci za ponovni rad ciglane, rešilo i pitanje smeštaja opštinskog komunalnog preduzeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.