08.03.2017.
Sport

Tekvondo

Ana Bajić niže medalje

Ako se dan po jutru poznaje, 2017. godina biće godina Ane Bajić, reprezentativke Srbije u tekvondou i članice TK „Elit“ iz Inđije. Ona je, u samo dve nedelje, osvojila zlatnu i bronzanu medalju na dva međunarodna bodovna turnira.
Prvi je održan u Mariboru, krajem februara sa kojeg se Bajićeva vratila sa zlatom oko vrata. Ana je u finalu savladala takmičarku iz Turske i osvojila značajne poene u borbi za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
– Prva borba na „Slovenija openu“ bila mi je najteža, ali sam uspela da pobedim takmičarku iz Hrvatske. Zatim je usledila borba sa Poljakinjom, da bi u finalu turnira savladala i Turkinju koja se, inače, nalazi među prvih deset na svetskoj rang listi – kaže Bajićeva i dodaje da je samo nedelju dana posle ovog takmičenja usledio i novi bodovni turnir u Bugarskoj.
– U Sofiji nisam uspela da dođem do zlata, ali zadovoljna sam i bronzanom medaljom. Sada se okrećem pripremama za naredna takmičenja kojih će, ove godine, biti zaista mnogo. Najbitniji turnir je Svetsko seniorsko prvenstvo u Koreji, zbog čega je izuzetno bitno da se dobro pripremim – kaže Ana.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.