Aktuelno, Društvo

Dani vina u Rivici

Gosti uživali u božanskoj kapljici

Неколико хиљада посетилаца Фестивала хране и вина у Ривици, који је одржан 3, 4. и 5. марта, имало је прилику да проба, али и купи разне врсте вина, да ужива у домаћој храни и колачима.
Жеља организатора је да се фрушкогорском вину и гастрономским специјалитетима са овог поднебља врати место које им припада.
– Ривичани су са овом манифестацијом постали препознатљиви у нашој широј околини. Мој предлог је да ову манифестацију проширимо и на регион. Очекујемо да у наредним годинама она прерасте у Сајам вина. Општина Ириг, Туристичка организација Општине Ириг и Агенција за рурални развој подржавају ову манифестацију, која заједно са Пударским данима у Иригу, представља лице наше општине – изјавио је Стеван Казимировић, председник иришке општине.
Директор Туристичке организације Општине Ириг Драган Драгичевић истакао је да је велика манифестација у малом селу велики успех и додао да се нада да ће се ове године одржати преко 12 манифестација територији иришке општине.

Dani vina u Rivici

Željko Petras

Горан Ерор, члан Савета месне заједнице Ривица каже да је манифестација Дани вина у Ривици замишљена с једним циљем, а то је да се локални произвођачи вина оцене, да се види ко има боље вино и да чују савете стручњака шта је то што у својој производњи треба да промене.
– Дани вина окупљају велики број произвођача вина и сухомеснатих производа. Дошли смо на идеју да у склопу овог Фестивала позовемо велики број произвођача, не само из Срема, него са територије читаве Војводине и Србије. Оно што је наш циљ јесте да Ривица постане центар винских дешавања. Имали смо ове године скоро 190 узорака вина у четири категорије – бела, црвена, розе и воћна вина. Оно што је такође врло значајно за саме произвођаче на овој манифестацији, јесте да када се вино оцењује, добијају и мишљење жирија, шта је то што треба побољшати како би у наредним годинам имали што боље вино. Сваке године се број излагача повећава, почели смо са четири излагача, данас има 36 излагача вина – рекао је Ерор.
Он је додао да Фестивал хране и вина у Ривици организују мештани села. Ривица, са свега 600 становника направи манифестацију коју посети неколико хиљада људи.
Пријатна и весела атмосфера, дечји жагор са једне и тамбураши са друге стране употпунили су овај догађај. Испијала се божанска капљица, а добро се и јело.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.