06.03.2017.
Aktuelno

Pećinci

Besplatni lekarski pregledi za penzionere

Pećinački Centar za socijalni rad organizuje besplatne lekarske preglede za penzionere sa nižim primanjima starije od 60 godina. Penzioneri će ubuduće svakog prvog i trećeg ponedeljka u mesecu, od 8 do 12 časova, moći u prostorijama Udruženja penzionera u Pećincima da besplatno prekontrolišu šećer u krvi, izmere krvni pritisak i dobiju zdravstvene savete.
Kako nam je rekla direktorka pećinačkog Centra za socijalni rad Biljana Jovičić, ova akcija je organizovana u okviru projekta „Oslonac“ koji Centar realizuje već desetak godina, a koji obezbeđuje pomoć u kući starim licima.
– U okviru projekta „Oslonac“ u ovom trenutku obezbeđujemo pomoć u kući za 44 korisnika širom pećinačke opštine. Na projektu je angažovano šest gerontodomaćica i jedna medicinska sestra. U želji da proširimo uslugu i da od projekta „Oslonac“ što veći broj naših starijih sugrađana ima koristi, odlučili smo da u saradnji sa Udruženjem penzionera opštine Pećinci organizujemo besplatne lekarske preglede za naše starije sugrađane sa niskim primanjima. Tako će svakog prvog u trećeg ponedeljka u mesecu medicinska sestra dežurati u prostorijama Udruženja penzionera, od 8 do 12 časova i pružati besplatne medicinske usluge – objasnila je Biljana Jovičić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.