02.03.2017.
Izdvojena vest

Izgradnja podvožnjaka u Sremskoj Mitrovici

Završetak radova na leto

U ponedeljak, 27. februara probijen je tunel ispod pruge prema mitrovačkom naselju KPD, čime su radovi na izgradnji podvožnjaka ušli u novu fazu. Radovima na probijanju tunela prisustvovali su načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i imovinu Grada Sremska Mitrovica Saša Bugadžija i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.
Možemo reći da je ovo istorijski dan za Sremsku Mitrovicu koja dobija svoj prvi tunel u gradu, podvožnjak ispod magistralne pruge Beograd – Šid. Ova investicija je sigurno jedna od najvećih u Srbiji, a koju finansira Grad Sremska Mitrovica sopstvenim sredstvima. U narednoj fazi očekujemo pomoć Pokrajinske vlade i zahvalio bih im se ovim putem što su nam obezbedili 80 miliona dinara za završetak ove velike investicije koja je izuzetno značajna za razvoj grada. Građani će moći da prolaze nesmetano, naše industrijske zone će dobiti prohodnost ka centru grada, veoma je bitno i za saobraćaj. Očekujemo da će krajem leta dobiti upotrebnu dozvolu i da će podvožnjak biti pušten u rad – rekao je gradonačelnik Sanader i zahvalio se izvođaču radova.
Milorad Janković iz preduzeća koje je izvodilo radove istakao je da se završetak radova očekuje u maju ili junu.
Ovo je izuzetno složen projekat, posebno probijanje dela kod železničke pruge gde se odvija saobraćaj. Malo je ovakvih projekata u Evropi, te je i za nas to bio veliki poduhvat. Ostaje nam da uradimo pešačke staze sa obe strane, da se završi ploča i betoniranje – dodao je Janković.
Podsetimo, podvožnjak je iskopan 18 metara ispod pruge, po horizontali i vertikali utisnute su 52 cevi i utrošeno je 70 tona čeličnih nosača koji to podupiru. Do sada je uloženo blizu 500 miliona dinara za njegovu izgradnju.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.