15.12.2016.
Kolumna: Izvestan pogled

Šlihtanje Vučiću

Prošle subote u Sremskoj Mitrovici, ispred Gradske kuće, odnekud se pojavila Aleksandra Jerkov, funkcionerka Demokratske stranke. Ova bivša lepotica Čankove (LSV), a sada lepotica Pajtićeve stranke, došla je u Sremsku Mitrovicu sa namerom da ljudima objasni kako Srbiju spasiti od propadanja. Preciznije, kako Srbiju spasiti od propadanja pod vlašću Vučićeve stranke. Smatrajući, po svemu sudeći, da je Srbija mnogo bolje propadala pod vlašću lopova iz stranke Bojana Pajtića.
Lepotica Aleksandra morala je u Sremsku Mitrovicu doći prilično samouverena. Kako i ne bi, kad je tu u Mitrovici, kako u vlasti, tako i u njenoj stranci, dosta njenih i Pajtićevih poznanika i bivših članova DS. Jer vreme menja sve. Dok je s druge strane sve manje sadašnjih članova među demokratama. Na ovom protestantskom skupu „žutih“, nije bio prisutan čak ni predsednik Gradskog odbora DS dr Miroslav Kendrišić, za koga se priča da sa poverenikom SNS i ministrom Nedimovićem namerava da pregovara o prelasku među mitrovačke naprednjake. Što da ne. Kad je njegov neformalni politički „šef“ Lemajić Nenad mogao da postane član toliko stranaka, što ne bi i on promenio poneku. Mada Kendrišića bije glas da mu je najomiljenija stran(k)a zvanična valuta EU. Zbog čega je i njihov stranački pajtos, majstor za carske rezove dr Dragan Malobabić, na vreme pretrčao iz DS u SNS. Što je sigurno, sigurno je, treba na vreme uhvatiti red u čekaonici za funkcije. I tamo postaje gužva, kao u redovima za specijalističke preglede.
I tako došla Jerkovljeva da objasni Mitrovčanima kako da se bore protiv Vučića. Valjda smatra da su Mitrovčani već zaboravili koliko su ih žuti lopovi pljačkali čitavu deceniju unazad. Njeno je pravo da ispred Gradske kuće pušta žute balone, ali ne znam kako to misli i s kim da se bori protiv Vučića? Posebno ako, kako je rekla novinaru M novina, smatra da članovi DS u lokalu mogu da podržavaju Vučićevu stranku?
Dakle, građani treba da se bore protiv Vučića, a članovi DS će da ga podržavaju. Prilično simpatično. Znači DS se bori za građane, a žuti učestvuju u trci za najomiljenije šlihtare Vučiću? Ovo mi se čini poznato odnekud.
Srbija, kao i svaka normalna zemlja treba da ima i vlast i opoziciju. Ali, u Srbiji opozicije normalne nema. Ta ljudska beda od lopova koji su toliko bili obuzeti krađom, da nisu ni primetili kad su izgubili vlast, ne može sa istom fukarom ponovo dobiti izbore. Zato u njihove priče veruju jedino idioti, dok se Pajtićevi „opozicionari“ šlihtaju Vučiću ne bi li ih uzeo za poslugu.

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.