Kolumna: Izvestan pogled

Mitrovica na Dunavu

Da nije srpskih tabloida, ne bismo nikad saznali da se Sremska Mitrovica nalazi na Dunavu(!?). Jedan od njih, može se reći jedan od viđenijih (tabloida, to jest) je pre neki dan objavio da šiptarski separatisti upravo Dunavom, preko Sremske Mitrovice, naveliko švercuju oružje.
Čak su se i policajci smejali toj tabloidnoj „šali“. Da je načelnik sremske policije Đura Mandić koristio ovu „mapu“, objavljenu u tabloidu, pitanje je da li bi prilikom široke policijske akcije hapšenja pripadnika najvećeg vojvođanskog klana, uhitio onu grupu krijumčara oružja iz Stare Pazove?
Naši izvori bliski policijskim krugovima tvrde da akcija hapšenja pazovačke kriminalne grupe ne znači da se delovanje mitrovačke policije neće nastaviti u tom pravcu. Jedna od najjačih kriminalnih grupa je iz Laćarka, prigradskog naselja Sremske Mitrovice, koja je upetljana u sve i svašta, a dobrim delom ima svoje pokrovitelje i među pojedincima iz sveta politike.
Delovanje laćaračkog klana traje već dugi niz godina, a kako je Laćarak posle Sremske Mitrovice najveći rezervoar glasova, tu su uz obostranu korist pravljeni najrazličitiji kompromisi između pojedinaca iz sveta politike i kriminala. Jer, poznato je da je Laćarak za mnoge stranke ciljna grupa.
– Sreća da je na čelo mitrovačke, odnosno sremske policije došao čovek koji nema mrlji na karijeri i koji ništa ne duguje ljudima iz sveta politike, tako da on sigurno neće imati milosti prema kriminalcima – kaže naš izvor blizak policijskim krugovima.
Priča o laćaračkom klanu nije nova i tu postoje dugogodišnje veze među pojedincima s obe strane zakona. Pitanje koje bi se moglo postaviti je zašto ništa po ovom pitanju nije rađeno u vreme dok je na čelu mitrovačke policije bio onaj Zoran Smajić.
A ko zna, možda je i on mislio da su Sremska Mitrovica i Laćarak negde na Dunavu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.