23.03.2016.
Društvo

PAJTIĆU IZA LEĐA: STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA – Lemajić finansira DSS

POLITIKA copyNarodna izreka kaže da stara ljubav zaborava nema. Iako je nakon mnogo lutanja po raznim strankama i pokretima (od Građanskog saveza, LSV, SPO, DSS, Mitrovica evropska regija, Vredna Mitrovica itd.) Lemajić Nenad je rešio da se makar na neko vreme oproba i u Pajtićevskoj lopovskoj DS stranci, „ukravši“ za početak Gradski odbor od Aleksandra Prodanovića. Ali, otkako su raspisani lokalni izbori, zaigrala Lemajiću torbica. Šta je za njega da ima samo jednu stranku, mada mu u uncutarijama pomažu i ovi iz tzv. Dveri, ali slabo je to šićardžijsko društvance. Ovih dana, na prozor našeg novinara, pisca ovih redova, sleti golub, ali ne samo da se po običaju ulita, nego da sa sobom donese i pismeno na kome lepo piše da ljubav prema DSS-u zaborava niti ima, niti će ga ikad imati.
Uz pismo, golub pismonoša kao i svaki odgovorni Krkobabićev činovnik, nosi i dokaze. Na izvodima Centrale stranke DSS (Banka Inteza, broj 197 od 07. 12. 2015.), lepo se može videti da je lice Nenad Lemajić, u ulici Svetozara Miletića 6, izvršilo dve novčane uplate svojoj bivšoj (?), a možda i ponovo budućoj stranci u iznosu od 420.000 i 320.000 dinara, na ime priloga. Dakle, ukupno 740.000 dinara je pred Novu godinu Lemajić Nenad uplatio novčanih priloga Centrali DSS-a u Beogradu.
Nije to mali prilog za jednog reći ćemo siromašnog profesora koji živi od svoje prosvetarske plate. Kad bi se zezali, naravno! Mislim, to da živi od plate. Šta to tim novcem, trenutni funkcioner Pajtićevog DS, Lemajić, plaća DSS-u? Profesor nije odgovarao na pozive naših novinara, kao što inače ne odgovara kada su M NOVINE u pitanju, pa možemo samo da nagađamo šta je smatrao pod „prilogom“ od 740.000 dinara? Da li to zna njegov stranački šef Pajtić? Da li su to možda one pare koje su bile namenjene finansiranju DS-a, za šta je Gradskoj upravi za budžet podmetnut lažni tekući račun Lemajićeve privatne firme, zbog čega su se zainteresovali Policijska uprava i Tužilaštvo?
Ili to sad Lemajić, kad vidi da je sve propalo u njegovoj trenutnoj stranci sa Bojanom Pajtićem, hoće da se vrati svojoj bivšoj ljubavi DSS-a? Da li je to uopšte moguće sada, kada su se u DSS-u konačno rešili lemajićevskog ološa i idu na izbore bez bivših hipoteka? Mikica Ilić, predsednik Gradskog odbora DSS u Sremskoj Mitrovici je izričit što se tiče Lemajića:
– Ne dolazi u obzir. Takvi ljudi kao Lemajić našoj stranci više ne trebaju. Eto ga tamo Pajtiću, pa neka on misli šta će s njim i njegovom bagrom, koja je od višestranačja napravila klozetski kupleraj u Sremskoj Mitrovici – kaže Mikica Ilić.

Vladimir Ćosić

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.