28.04.2024.
Aktuelno

LOKALNI IZBORI

U Rumi SNS prvi predao listu

Predsednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je 26. aprila izbore u 66 jedinica lokalne samouprave za 2. jun.
Lokalni izbori će se tog datuma održati i u rumskoj opštini, a prva je potpise sakupila Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima. Izbornu listu kandidata za odbornike SO Ruma Aleksandar Vučić-Ruma sutra ( Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije-SPS; Rasim Ljajić- Socijaldemokratske partija Srbije-SDP Srbije; Milan Krkobabić-Partija ujedinjenih penzionera,poljoprivrednika i proletera Srbije-Solidarnost i pravda-PUPS-Solidarnost i pravda; dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka-SRS;Aleksandar Vulin-Pokret socijalista-PS; Milica Đurđević Stamenkovski-Srpska stranka Zavetnici-Zavetnici; Miloš Vučević-Srpska napredna stranka-SNS) podržalo je svojim potpisima 1.200 građana. Potpisi su sakupljani u Rumi, Hrtkovcima i Putincima.
Ova lista je Opštinskoj izbornoj komisiji predata 27.aprila u 19 časova i 46 minuta, a predali su je Dušan Ljubišić, predsednik OO SNS Ruma i prva na listi Aleksandra Ćirić Bošković.
Lista sadrži 43 kandidata za isto toliko mesta u Skupštini opštine Ruma, a među njima je 20 žena, što je više od zakonski propisane obaveze.
Dušan Ljubišić kaže da SNS u Rumi ide na izbore u širokoj koaliciji koju čini sedam stranaka, te da je sporazum sa njima veoma brzo dogovoren i potpisan.
– Samo zajedničkim snagama možemo da damo ostvarimo najbolji rezultat na izborima koji nas očekuju. Sam naziv liste Aleksandar Vučić – Ruma sutra govori o tome da želimo da nastavimo ono što smo činili prethodnih deset godina u Rumi, da gradimo vrtiće, fabrike, škole da radimo na unapređenju i da menjamo Rumu kao mesto na koje ćemo biti ponosni i mislim da smo na dobrom putu da to učinimo, istakao je Ljubišić.
Prva na listi je Aleksandra Ćirić Bošković, aktuelna predsednica Opštine, koja kaže da je to velika čast, ali i odgovornost.
– Ruma je danas grad koji ima razvijenu infrastrukturu, privredu,dobru socijalnu politiku, ima dobro obrazovanje, razvijenu kulturu, dobar društveni život. To je Ruma danas, a mi zajedno se borima da Ruma sutra bude još bolje mesto za život. Da Ruma sutra ima mnogo više investicija, da nam dođu ljudi koji će živeti u našem gradu, da imamo razvijenu turističku ponudu, da naše centarlno gradsko jezgro bude mesto okupljanja, kako građana tako i turista, da bude više vrtića, opremljenih škola, da svi naši đaci i dalje imaju besplatne udžbenike, besplatan prevoz i vrtiće, još više mera socijalne politike, da uradimo sve urbane džepove, sva dečija igrališta, da renoviramo domove kulture, sakralne objekte i ustanove kulture. Rumu sutra, mi koji činimo listu SNS, vidimo kao jedno mesto koje će biti privlačno za život svih nas, rekla je Ćirić Bošković i izrazila zadovoljstvo velikom zastupljenošću žena na njihovoj izbornoj listi.

S. Džakula

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.