11.03.2024.
Aktuelno, Izdvojena vest

Председница општине Беочин обишла „Друштво за борбу против шећерне болести Беочин“

Председница општине Беочин Биљана Јанковић посетила је данас „Друштво за борбу против шећерне болести Беочин“ и разговарала са председницом удружења Мирјаном Богић и члановима о овогодишњој сарадњи.

Јанковић је овом приликом и свим чланицама удужења за бробу против шећерне болести уручила цвеће као знак пажње и поклон Општине Беочин поводом Међународног дана жена и исаткла да локална самоуправа наставља да буде поуздан партнер и подршка дијабетичарима, те да ће се сарадња у овој години наставити.

„Општина Беочин сваке године финансира активности удружења путем конкурса за шта из буџета издвајамо око 180 000 динара а заједнички циљ нам је да ове године покушамо да помогнемо у решавању питања простора јер је канцеларија у којима се сада налазе мала за њихове потребе.“, истакла је Јанковић.

Беочинско друштво за борбу против шећерне болести основано је 1980. године и представља једно од најстаријих удружења ове врсте у Војводини. Данас броји око 60 активних чланова који се редовно окупљају на активностима и организованим програмима.

Захваљујући раду овог удружења али и у сарадњи са беочинским Домом здравља „Др Душан Савић Дода“ наши суграђани имају могућност да сваког понедељака у периоду од 8 до 10 часова, у просторијама Удружења на адреси Краља Петра I Б-3 добију бесплатну анализу
шећера у крви, измере крвни притисак и добију савете у вези са исхраном и терапијом.

фото: Исмет Адемовски

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.