06.02.2024.
Aktuelno, Izdvojena vest

PROJEKAT "SREĆNE ŽIVOTINJE"

Ruma: Prodaja igračaka za kućne ljubimce


Svi koji su se trećeg februara našli na Gradskom trgu u Rumi, mogli su da učestvuju u jednoj lepoj humanitarnoj akciji učenika gradske Osnovne škole „Veljko Dugošević“ pod nazivom „Igračke za ljubimce“.
Učenici petog i šestog razreda su prodavali igračke za kućne ljubimce koje su sami napravili na časovima tehnike i tehnologije, a prikupljena sredstva od njihove prodaje biće donirana Udruženju za zaštitu životinja „Jupiter“ sa kojim od ranije postoji saradnja.
Od učenice 5/2 razreda Staše Blagojević saznajemo da su njeni vršnjaci lepo reagovali na ovu ideju i da su se svi uključili u pravljenje veselih igračaka za kućne ljubimce.
Ovo je ujedno, bila i poslednja aktivnost u okviru etvinig projekta „Srećne životinje“ koji je započeo u septembru, kada je počela i školska godina.
Inicijatorke ovog projekta su nastavnica ruskog jezika Marija Ratković i nastavnica tehničkog Željka Jerković.
– Na časovima tehničkog sa nastavnicom Željkom učenici su pravili igračke za kućne ljubimce. Sada ih prodajemo, sredstva ćemo donirati „Jupiteru“, a preostale igračke koje danas ne prodamo, zainteresovani će moći da kupe u prostorijama Udruženja „Jupiter“, kaže Marija Ratković.
Projektom koji se završava ovom prodajom inicijatorke su želele da se podigne svest o odgovornom vlasništvu i da se razvija empatija prema životinjama, naročito kod dece.
– Naša deca su sjajno reagovala. U okviru projekta smo sakupljali i fotografije i video sadržaje koji afirmišu odgovorno vlasništvo i odgovorni odnos prema životinjama, a imali smo i izložbu kućnih ljubimaca u školskom dvorištu, ističe nastavnica Ratković.
Projekat „Srećne životinje“ je preko platforme etvinig realizovan u saradnji sa školama iz Šimanovaca, Velike Plane, Slovenije i Hrvatske.
S. Džakula

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.