07.12.2023.
Aktuelno

Opština Beočin objavila javni poziv za dostavu inicijativa za dodelu Svetosavskih povelja za 2023. godinu

Dostava predloga za Svetosavske povelje

Opština Beočin je objavila javni poziv za dostavu inicijativa za dodelu Svetosavskih povelja za 2023. godinu koje se dodeljuju učenicima osnovnih i srednjih škola u cilju afirmacije njihovog stvaralaštva.

Inicijativu za dodelu Svetosavske povelje mogu pokrenuti nastavnička veća osnovnih i srednjih škola, druge obrazovne institucije kao i pojedinci a priznanja se dodeljuju učenicima za posebna dostignuća u oblastima:

– srpski jezik i književnost
– društvene nauke
– prirodne nauke (fizika i hemija)
– prirodne nauke (biologija i geografija)
– matematika
– informatika i računarstvo
– tehnika i tehnologija
– muzika
– likovno stvaralaštvo
– fizička kultura.

Za svaku od navedenih oblasti može se dodeliti po jedna povelja, posebno u konkurenciji osnovnih, a posebno u konkurenciji srednjih škola.

Uslovi koje kandidati za dobitinike Svetosavske povelje treba da ispunjavaju su ostvaren odličan uspeh iz prethodne školske godine kao i učešće na takmičenju iz oblasti iz koje je kandidat predložen bez obzira na rang i plasman.

Komisija za dodelu opštinskih nagrada i priznanja će prilikom konačne odluke o dodeli nagrada davati prednost kandidatima po plasmanu i rangu takmičenja.

Predlozi se dostavljaju najkasnije do 15. decembra, 2023. godine, u pisanoj formi u vidu obrazloženja i obavezno treba da sadrže podatke o ostvarenim rezultatima kao i dokaz o postignutom uspehu učenika (svedočanstvo) uz naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže.

Predlozi dostavljeni bez obrazloženja i prateće dokumnetacije neće biti uzeti u razmatranje.

Predloge je potrebno slati u zatvorenoj koverti sa naznakom – INICIJATIVA ZA DODELU SVETOSAVSKE POVELJE ZA 2023. GODINU, na adresu:
Skupština opštine Beočin,
Svetosavska 25, 21 300 Beočin
Komisiji za dodelu opštinskih nagrada i priznanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.