16.11.2023.
Društvo

RENOVIRAN VRTIĆ „BUBAMARA“ U BEOČINU

Bolji uslovi za boravak dece


Na Dan prosvetnih radnika, osmog novembra, zvanično je otvoren renovirani vrtić „Bubamara“, koji je deo Predškolske ustanove „Ljuba Stanković“ u Beočinu.
Nakon kompletne rekonstrukcije najstarijeg beočinskog vrtića, „Novak Đoković Fondacija“ pružila je finansijsku podršku tom projektu, opremanjem objekta najsavremenijim nameštajem i materijalima za rad sa decom, izdvojivši 5.200.000 dinara.
Svečanosti i prigodnom programu koji su izvela deca, prisustvovali su nacionalna direktorka fondacije Maja Kremić, predsednica opštine Beočin Biljana Janković i direktorka predškolske ustanove Ljubica Đurić.
– Sa ukupno osam radnih soba, vrtić „Bubamara“ sada poseduje sve što je potrebno kako bi deca uživala i učila u idealnim uslovima za rast i razvoj u podsticajnom okruženju. Dobrobit dece i vaspitača i svih koji su vezani za predškolske ustanove od primarnog su značaja za „Fondaciju Novak Đoković“, čime se bitno poboljšava kvalitet života čitave zajednice i njeno očuvanje i napredak u matičnoj sredini, rekla je nacionalna direktorka fondacije, Maja Kremić.
Predsednica opštine Beočin Biljana Janković naglasila je da je projekat kompletne rekonstrukcije najvećeg beočinskog vrtića „Bubamara“ i njegovo opremanje najveće ulaganje koje je do sada sprovedeno od njegovog osnivanja i da opština Beočin nastavlja da radi na unapređenju uslova obrazovanja sve dece.
– Ovo je najveće ulaganje koje smo imali do sada u Predškolskoj ustanovi „Ljuba Stanković“ i zaista svedočimo ostvarenju sna mnogih vaspitača koji ovde rade, ali i dece i roditelja. Zahvaljujem se svima koji su doprineli da vrtić danas ovako izgleda, a na nama je sada da nastavimo da podržavamo naše najmlađe sugrađane i da im omogućimo što bolje uslove boravka ne samo u vrtićima nego i u školama na čemu Opština Beočin trenutno radi, istakla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.
Direktorka PU „Ljuba Stanković“ Ljubica Đurić uputila je reči zahvalnosti donatorima, na dobroj saradnji i podršci radu vrtića.
– Srećni smo što će se naša deca od sada osećati bolje i vedrije, a radnici osnaženo i poletnije nego ikada pre, istakla je direktorka PU „Ljuba Stanković“ Ljubica Đurić.
Ona je na svečanosti povodom otvaranja vrtića, uručila zahvalnice svim saradnicima, pojedincima i donatorima koji su svojim radom i učešćem u ovom projektu doprineli da najveći vrtić „Bubamara“ bude najbolje moguće mesto za odrastanje i obrazovanje sadašnjih i budućih generacija beočinskih mališana.
Foto: I. A.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Unestite reč ili frazu koju želite da pronađete.